×

Recensie

Rock

01 juli 2011

Headcat – Walk The Walk…Talk The

Walk The Walk...Talk The Talk

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Niji Entertainment/Rough Trade

Walk The Walk...Talk The Talk Headcat Rock 3 Headcat – Walk The Walk…Talk The Talk Written in Music https://writteninmusic.com

Wat hebben Slim Jim Phantom (Stray Cats), Danny B. Harvey (Lonesome Spurs/The Rockats) en Lemmy Kilmister (Motörhead) met elkaar gemeen? Een voorliefde voor rock ‘n’ roll! Nadat deze drie muzikanten Headcat in 2000 hadden opgericht om nummers op te nemen voor een Elvis Presley tribute special, waren de leden zo geïnspireerd door hun samenwerking dat ze besloten om nog even door te gaan. Dit resulteert in 2011 in de CD Walk The Walk…Talk The Talk. De CD is opgenomen in de Sage & Sound Studios in Hollywood en geproduceerd door Cameron Webb en verschijnt op 8 juli op Niji Entertainment/Rough Trade.

Walk The Walk…Talk The Talk bevat heerlijke rock ‘n’ roll klassiekers. De nummers worden goed uitgevoerd en er valt niet te twijfelen aan de eerlijkheid van de muzikanten. En toch klopt er iets niet… Rock ‘n’ roll is per definitie een muziekgenre wat uitblinkt door zijn hoge nivo aan rebelsheid. Jonge energieke muzikanten die hun grieven omtrent de starre maatschappij duidelijk maken en het juk van zich afschudden om te doen wat ze zelf willen. Dit gaat natuurlijk niet meer op voor de drie muzikanten van Headcat.

Twee nummers op deze CD zijn door het drietal zelf gecomponeerd: American Beat en The Eagle Flies On Friday. De eerste is een rechttoe rechtaan rock ‘n’ roll dingetje, maar het tweede is een erg sterk blues nummer. Hier komt de rauwe stem van Lemmy zeer goed tot zijn recht. De gitaar van Danny B. Harvey klinkt op Let It Rock (Chuck Berry) erg vlak en mist de felheid van de originele uitvoering. De stem van Lemmy Kilmister is te grof voor de meeste songs, maar vooral voor een song als Trying To Get To You of I Ain’t Never; hier mist hij gewoon bereik en finesse om de harmonieën voldoende aan te kunnen. Het drummen van Slim Jim Phantom is wel erg op de vlakte.

Is er dan niets goeds te vinden? Jazeker wel! De CD duurt korter dan een half uur. Ongecompliceerde en pretentieloze rock waar je heerlijk op kan swingen. De uitvoering van Crossroads steekt met kop en schouders boven de rest uit, maar ook het You Can’t Do That is mooi gedaan. Een Lennon/McCartney nummer door Lemmy gezongen? Ja, wonderwel werkt zijn stem hier dan weer wel. Met door hemzelf ingezongen achtergrondvocalen. Shakin’ All Over heeft een goede vibe en Say Mama rockt ook! Wat deze CD nog meer doet is natuurlijk het aanzetten tot het opnieuw beluisteren van de originele versie’s. En alleen al daarvoor heeft deze CD van Headcat zijn drie sterren zeker verdient!

Tracklisting Walk The Walk…Talk The Talk

 1. American Beat
 2. Say Mama
 3. I Ain’t Never
 4. Bad Boy
 5. Shakin’ All Over
 6. Let It Rock
 7. Something ElseThe Eagle Flies On Friday
 8. Trying To Get To You
 9. You Can’t Do That
 10. It’ll Be Me
 11. Crossroads


 1. American Beat