×

Recensie

World

18 november 2011

Gotan Project

Best Of

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Ya Basta Records

Best Of Gotan Project World 3.5 Gotan Project – Best Of Written in Music https://writteninmusic.com

Ter ere van het tienjarige bestaan van de band bracht Gotan Project onlangs La Revancha En Cumbia uit, een remix-album van hun fraaie debuutplaat La Revancha Del Tango door de cumbia-mangel haalde. Gelukkig trakteren Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff en Christophe H. Müller ons nu ook op een uitstekende dwarsdoorsnede van hun uitgebrachte albums, in de vorm van een Best Of-album.

Als grondleggers van de electro-tango, een moderne variant in de de ‘Nuevo Tango’, durfden ze het in 2001 aan om de Argentijnse tango te herdefiniëren en de originele muziekstijl te voorzien van beats, samples, dub, electro, gitaren en zelfs een vleugje rap, waarbij men overigens respectvol en eerbiedig met de tango bleef omgaan. Het resultaat kwam snel. Meer dan drie miljoen albums verkocht Gotan Project tot op heden en met meer dan anderhalf miljoen fans, spectaculaire live-shows en het winnen van de prestigieuze Frenche Music Award en twee World Music Awards, kon de band wereldwijd op veel erkenning rekenen.

Op dit Best Of Album vinden we een prima selectie van de albums La Revancha Del Tango (5 nummers), Lunático (3 nummers) en het in 2010 verschenen Tango 3.0 (4 nummers), El Norte van het Gotan Project Live-album aangevuld met de twee nieuwe nummers Strength To Love en Checkmate/Jaque Mate. Vooral laatstgenoemd nummer is een uitstekende en speelse aanvulling op hun fraaie oeuvre.

Tracklist Best Of:

 1. Santa María (Del Buen Ayre)
 2. Epoca
 3. La Gloria
 4. Diferente
 5. Rayuela
 6. Una Música Brutal
 7. Mi Confesión
 8. Peligro
 9. Tríptico
 10. Strength To Love
 11. Panamericana
 12. Amor Porteno
 13. El Norte
 14. Checkmate/Jaque Mate
 15. Last Tango In Paris


 1. Santa María (Del Buen Ayre)
 2. Epoca
 3. La Gloria
 4. Diferente
 5. Rayuela
 6. Una Música Brutal
 7. Mi Confesion
 8. Peligro
 9. Triptico
 10. Strength To Love
 11. Panamericana
 12. Amor Porteño
 13. El Norte
 14. Checkmate / Jaque Mate
 15. Last Tango In Paris