×

Recensie

Rock

13 november 2011

Freedom Hawk

Holding On

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Smallstone

Holding On Freedom Hawk Rock 4 Freedom Hawk – Holding On Written in Music https://writteninmusic.com

Een tijd geleden kreeg ik een hele stapel cd’s in mijn handen gedrukt van het Meteor City label. Daar zat ook Freedom Hawk tussen. Maar in de grote stapel cd’s viel me dat album eigenlijk niet op. Sterker nog, ik vraag me af of ik ‘m wel geluisterd heb. Ik denk het niet, anders was Holding On, het nieuwe album van de band niet als zo’n verrassing aangekomen.

Zanger / gitarist T.R. Morton is een enorm talent. Hij is een waanzinnige zanger en hij heeft een nasaal stemgeluid met enorm bereik wat aan Ozzy in zijn hoogtijdagen doet denken. En ja, de band speelt seventies rock en als vergelijking kom je dan al snel bij Black Sabbath uit. Maar dan wel met een heel ander gitaargeluid. En met twee gitaristen, waarbij Matt Cave een waar snarenmonster is. Maar ook de ritmesectie mag niet uitgevlakt worden. Log, zwaar, stuwend, groovend, maar ook snel en strak.

De band wisselt logge stoner met heerlijke grooves af met sneller werk dat doordendert als een roadtrain. Maar simpel is het allemaal niet, Freedom Hawk kan behoorlijk virtuoos uit de hoek komen. Een ander groot plus punt zijn de zanglijnen van T.R. Morton. Edge Of Destiny is daar een heel mooi voorbeeld van.

Ik zou er nog veel over kunnen schrijven, maar ik raad iedereen die van (hard)rock houdt dit album te luisteren. Het is alles wat je wilt horen. Tsja, wat anders kan je verwachten van een label als Smallstone….

Tracklisting Holding On:

 1. Thunderfoot
 2. Living For Days
 3. Edge Of Destiny
 4. Her Addiction
 5. Zelda
 6. Nomad
 7. Magic lady
 8. Bandito
 9. Flat Tire
 10. North Swell
 11. Standing In Line
 12. Faded
 13. Indian Summer


 1. Thunderfoot
 2. Living for Days
 3. Edge of Destiny
 4. Her Addiction
 5. Zelda
 6. Nomad
 7. Magic Lady
 8. Bandito
 9. Flat Tire
 10. North Swell
 11. Standing in Line
 12. Faded
 13. Indian Summer