×

Recensie

Rock

15 maart 2011

Face Tomorrow

Face Tomorrow

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Redfield Records

Face Tomorrow Face Tomorrow Rock 4 Face Tomorrow – Face Tomorrow Written in Music https://writteninmusic.com

Het avontuur met Excelsior records heeft maar één album geduurd. De ontvangst van In The Dark was wisselend en velen vonden dat de band niet op zijn plaats was daar. Het was een album dat misschien niet bij iedereen meteen op haar plaats viel, maar goed was het wel. In ieder geval is Face Tomorrow overgestapt naar het Duitse Redfield Records en levert met het titelloze album de 4e cd af.

Titelloos betekent meestal een hele ommezwaai in het geluid van een band, maar dat is in het geval van het Rotterdamse Face Tomorrow niet het geval. Sowieso is hun sound bij ieder album verder ontwikkeld, dit is een band die niet stil staat en dat lijkt mij ook onmogelijk met zulke goede muzikanten. Jelle Schrooten is zonder meer Nederlands beste zanger en dat bewijst hij ook nu weer met vlag en wimpel. Face Tomorrow is een duidelijk vervolg op In The Dark, maar het album heeft weer meer ballen. De nummers zijn krachtiger en energieker. Jelle weet veel drama in zijn zanglijnen te brengen, maar wordt net niet pathetisch. Hij blijft aan de goede kant zitten voor mij.

Voor mij heeft de band een aantal hits op het album staan. Move On bijvoorbeeld, met een geweldige zanglijn en een prachtig pakkend refrein. Daar zou toch geen mens om heen kunnen? Burning Bridges is ook een knaller en heeft een einde dat zeer aan Tool doet denken. All The Way opent de cd met veel power, een uptempo ritme sectie en een refrein dat gelijk blijft hangen. Delirium, dat heftig begint, schakelt daarna over naar een aan Muse denkend nummer, met een aantal post-punk breaks. Snakes & Ladders is een prachtig ingetogen nummer op akoestische gitaar.

Het dramatische en de schoonheid van In The Dark is behouden gebleven in de composities, alleen heeft de band het totaalgeluid weer een stuk steviger gemaakt en het geheel klinkt opgewekter. De scherpe randjes komen af en toe even terug, maar de band klinkt toch vooral uitgebalanceerd en rijp voor veel meer radio aandacht. In het geval van Face Tomorrow is dat geen knieval, het is een natuurlijke ontwikkeling van een geweldige rockband waar we heel trots op mogen zijn. 1. All The Way
 2. The Fix
 3. Delirium
 4. Enlighten Me
 5. Snakes & Ladders
 6. Move On
 7. Burning Bridges
 8. Dead End
 9. Guardian
 10. Paralusion
 11. The Maze