×

Recensie

Alternative

11 mei 2015

[dunkelbunt]

Mountain Jumper

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht in eigen beheer

Mountain Jumper [dunkelbunt] Alternative 3.5 [dunkelbunt] – Mountain Jumper Written in Music https://writteninmusic.com

Ulf Lindemann die te werk gaat onder de naam [dunkelbunt], combineert electroswing met balkanbeats, jazz, reggae en muzikale (folk-) invloeden uit alle windstreken van de wereld (zowel Oosteuropa, Ijsland, Ierland, Spanje als de Verenigde Staten) op dit album. Dit alles smeedt hij tot een onwaarschijnlijk swingend geheel dat op natuurlijke wijze de verschillende muziekstijlen bij elkaar brengt.

De muziek is zeker niet alleen elektronisch van aard, maar het is juist in de combinatie van allerlei instrumenten met de elektronische experimenten dat de sleutel van dit album ligt. Het was de fascinatie met de verschillende muzieksoorten die Ulf tijdens jaren touren ervaren heeft, die hem bracht tot deze samensmelting. De muziek doet in zijn experimenteerdrift ergens denken aan Dusty Stray, de band waarin zanger-gitarist Jonathan Brown meerdere muziekstijlen bij elkaar brengt. Vergeleken met het eclectische [dunkelbunt] is de speelruimte van Dusty Stray wat minder veelomvattend.

Eigenzinnig, dansbaarheid koppelend aan folk en vooral ook sferen uit de diverse landen meenemend in het eindresultaat, dat is waar Ulf met dit album zeker in geslaagd is. Wil je als ware kosmopoliet wereldmuziek op een dansbare manier tot je nemen, dan is het tijd dat je je voeten in beweging brengt op de fijne klanken en beats van dit fraaie Mountain Jumper. 1. Mountain Jumper
 2. Egal Featuring Alix
 3. The River Featuring Anduze & Mela
 4. Varvindar Friska Intro
 5. Varvindar Friska
 6. Flat Foot Boogie
 7. Get Down
 8. N.D.W.
 9. Swingy Mama Featuring Alix, Killo Killo
 10. Ich grill mit Dir die Abendsonne
 11. Boomerang Featuring Alix, Cloud Tissa
 12. Smoking Gun Featuring Anduze, Barefoot Basement
 13. Ballroom Breakers Featuring Judy Jay, Alix [Süßwasser Salzwasser Edit]