×

Recensie

Rock

23 augustus 2013

Drenge

Drenge

Geschreven door: Sicco Roukema

Drenge Drenge Rock 3.5 Drenge – Drenge Written in Music https://writteninmusic.com

Drenge is wederom een rock duo dat de muziekwereld bestormt. De broertjes Rory en Eoin Loveless zijn krap in de 20 en Brits. Een lekkere cynische kijk op het leven, een muzikale bagage die bands als Death From Above 1979, The Eighties B-Line Disaster en Nirvana bevat en een leven vol verveling dat bij een klein stadje hoort, zijn de ingrediënten voor dit debuut.

En dat zijn, zoals we al sinds jaar en dag weten, de juiste bestandsdelen om een goeie plaat te maken. En dat is deze jonge gasten gelukt. Weinig blues of Americana invloeden, maar des te meer rock in de vorm van jaren 90 grunge Dat kan uitpakken in een logge, noisy, experimentele track zoals Let’s Pretend dat meer dan 8 minuten duurt, of in een hartverscheurend Lemonheads achtig liedje als Fuckabout. Deze jonge gasten zijn in staat gebleken om alleen maar pakkende liedjes te schrijven. Bloodsports is ook zo’n heerlijke track , of Backwater dat qua zang een jaren 80 vibe heeft en zo als ieder nummer op een lekkere zware gitaarsound leunt.

In Gun Crazy horen we zelfs een opgevoerde Status Quo riff inzetten en in Nothing klinkt de invloed van Bleach van Nirvana goed door.

Al met al is Drenge een heerlijk ongecompliceerde rockplaat die laat horen dat je als duo helemaal niet als de White Stripes of Black Keys hoeft te klinken. 1. People In Love Make Me Feel Yuck
 2. Dogmeat
 3. I Want To Break You In Half
 4. Bloodsports
 5. Backwaters
 6. Gun Crazy
 7. Face Like A Skull
 8. I Don't Want To Make Love To You
 9. Nothing
 10. Bye Bye Bao Bao
 11. Let's Pretend
 12. Fuckabout