×

Recensie

Pop

28 mei 2012

Diablo Swing Orchestra

Pandora's Piñata

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Candlelight

Pandora's Piñata Diablo Swing Orchestra Pop 3.5 Diablo Swing Orchestra – Pandora’s Piñata Written in Music https://writteninmusic.com

Zwaarlijvige swing of lichtvoetige metal? In ieder geval is de muziek sterk ritme-gedreven. Van het Zuidamerikaanse Guerilla Laments tot het atmosferische Kevlar Sweethearts, van het rockende Black Box Messiah tot het pizzicato van Aurora; Diablo Swing Orchestra doet het allemaal op Pandora’s Piñata. Deze nieuwe CD is al halverwege mei verschenen via Candlelight Records.

Deze Zweedse band is in 2003 opgericht en Pandora’s Piñata is pas hun derde CD. De band lijkt ondertussen het metalgenre te overstijgen, wat vaak het geval is met avant-garde bands. Hoewel een nummer als Exit Strategy Of A Wrecking Ball wel weer erg lekker en erg heftig klinkt. Oosterse invloeden horen we terug op Mass Rapture. De invloeden lijken niet op te houden. En daar ligt meteen de kracht van deze band; ze laten zich niet beperken!

Fans van het gothic genre kunnen veel te genieten vinden in het oeuvre van Diablo Swing Orchestra. De band swingt de pan uit en dat komt vooral door de oersterke ritme-sectie. Eind mei en begin juni is de band in Zuid Amerika en Mexico voor een aantal optredens. Hopelijk komt de band daarna terug voor een clubtournee door Europa. Het lijkt me een geweldige muzikale ervaring om deze band live te aanschouwen. Voorlopig doen we het met Pandora’s Piñata en voorlopig krijgen we daar nog niet genoeg van.

Tracklisting Pandora’s Piñata:

 1. Voodoo Mon Amour
 2. Guerrilla Laments
 3. Kevlar Sweethearts
 4. How to Organize a Lynch Mob
 5. Black Box Messiah
 6. Exit Strategy of a Wrecking Ball
 7. Aurora
 8. Mass Rapture
 9. Honey Trap Aftermath
 10. Of Kali Ma Calibre
 11. Justice for Saint Mary


 1. Voodoo Mon Amour
 2. Guerrilla Laments
 3. Kevlar Sweethearts
 4. How To Organize A Lynch Mob
 5. Black Box Messiah
 6. Exit Strategy Of A Wrecking Ball
 7. Aurora
 8. Mass Rapture
 9. Honey Trap Aftermath
 10. Of Kali Ma Calibre
 11. Justice For Saint Mary