×

Recensie

Rock

15 augustus 2013

Carousel

Jeweler's Daughter

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: TeePee Records

Jeweler's Daughter Carousel Rock 4 Carousel – Jeweler’s Daughter Written in Music https://writteninmusic.com

Carousel is een kwartet uit Pittsburgh dat sinds 2010 naam en faam maakt in de lokale rockscene. De band had in eigen beheer een zeer goed ontvangen EP afgeleverd en dook februari van dit jaar de studio in om Jeweler’s Daughter op te nemen. Dit trok de aandacht van TeePee records die de band na beluistering van het album tekende. En dat kan me volledig voorstellen. De old-school, riff georiënteerde metal van dit gezelschap is een aaneenschakeling van smakelijke, ijzersterke nummers.

Bij de opener en titeltrack van het album zijn de N.W.O.B.H.M. invloeden al hoorbaar, maar de band excelleert pas echt met On My Way dat zo van Bitches Sin of Jaguar had kunnen zijn. Een klassieke sound dat verpakt is in een productie van nu. Rauw en heel direct en vol.

Zanger Dave Wheeler heeft een rauwe stem met een classic feel. Helemaal geweldig voor alle riff georiënteerde songs, maar ook wanneer de band gas terug neemt, zoals op Nightfall, blijkt hij de juiste man. Daarnaast is hij ook het ene deel van de flitsende gitaartandem. Samen met Chriz “Twiz” Tritschler levert hij de snelle solo’s, hemelse harmonieën en vlijmscherpe riffs af, die deze plaat zo vermakelijk maken.

Voor iedereen die houdt van de N.W.O.B.H.M. is deze cd een absolute aanrader!

Tracklist Jeweler’s Daughter:

 1. Jeweler’s Daughter
 2. Long Time
 3. Crippler
 4. On My way
 5. Waste Of Time
 6. Light Of day
 7. Nightfall
 8. Contrition
 9. Penance


 1. Jeweler's Daughter
 2. Long Time
 3. Crippler
 4. On My Way
 5. Waste of Time
 6. Light of Day
 7. Nightfall
 8. Contrition
 9. Penance