×

Recensie

Rock

03 april 2014

Blues? Power Band

Invasion

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Dixiefrogs Records

Invasion Blues? Power Band Rock 3.5 Blues? Power Band – Invasion Written in Music https://writteninmusic.com

Blues? Power Band is een uit Frankrijk afkomstig sextet dat de bandnaam geen eer aan doet. Ooit begonnen als bluesrock formatie nijgt het nu allemaal meer naar hardrock. Ongetwijfeld is dat de reden dat er tegenwoordig een vraagteken achter Blues staat. Het begon allemaal in 2007 met Shoot Don’t Talk, een album dat gelijk werd uitgeroepen tot bluesalbum van het jaar. Dit studio album werd pas in 2012 opgevolgd door een nieuw studio album; Dark Room. Niet dat de mannen tussen door stil gezeten hebben want in 2009 kwamen ze op de proppen met een gedurfde bluesrock opera met de titel Zee, een jaar later gevolgd door het live album Where The Action Is. De band, bestaande uit Hervé “Bannish” Joachim (zang), Régis “Papygratteux” Lavisse en Pascal Guegan (gitaar), Nicolas Paullin (bass), Olivier Picard “Bathus” (drums) en Damien Cornelis (keys), is nu met hun nieuwe album Invasion uitgekomen.

Invasion gaat verder waar Dark Room eindigde. Powerrock met een symfonische inslag, af en toe neigend naar hardrock en met her en der een vleugje bluesrock. Opener Stand begint met een Lenny Kravitz achtig rifje om onmiddellijk over te gaan in symfonische rock. En zo ziet eigenlijk de gehele plaat er uit. Zwaar leunend op gitaargeweld ondersteund door gillende orgels. Af en toe zit er een poppie gitaar liedje tussen (Gooooooo!) en wordt er wat gas terug genomen (The Harder The Fall) en hebben we met And Now zelfs een heuse ballad. Somebody At The Door heeft een mooie akoestische opening maar gaat halverwege ook weer over in symfonisch geweld.

De 13 nieuwe nummers op dit album zijn een perfect vervolg op het album Dark Room. Dat komt omdat het eigenlijk allemaal dezelfde soort muziek is. Ten opzichte van Dark Room is er weinig vernieuwing te ontdekken. Maar met sinds 2007 over de 600 optredens is het een recept dat aanslaat. En misschien moeten ze het ook wel hebben van deze live shows. Het zou zomaar een feest kunnen zijn op het podium. Wie weet kunnen we dat dit jaar in augustus meemaken want de bijgeleverde factsheet verraad dat de mannen dit jaar op een groot bluesfestival in het midden van ons land te bewonderen zijn.

Trackinglist Invasion:

 1. Stand
 2. Gooooooo!
 3. Seek & You’ll Find
 4. The Harder The Fall
 5. Out Of Sight
 6. Miss Grimm Reaper
 7. Somebody’s At The Door
 8. 1234
 9. Rain
 10. Born To Be Bad
 11. Desert
 12. It’s A Breeze
 13. And Now