×

Recensie

Rock

21 januari 2013

Blood Red Shoes

Water EP

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: V2 Coop

Water EP Blood Red Shoes Rock 4 Blood Red Shoes – Water EP Written in Music https://writteninmusic.com

Vandaag – een dag voor de grootste headlinershow van Blood Red Shoes ever (in de Londense Shepherd’s Bush Empire – brengt het garagerockduo nieuw materiaal uit. De EP getiteld Water is alleen te downloaden via iTunes of te verkrijgen op 10 inch vinyl en is in een paar vrije dagen opgenomen tijdens een tour in Amerika, vorig jaar oktober. Er staan drie songs op die thematisch lijken te gaan over vervreemding en heimwee. Muzikaal zijn de songs hard en rauw, zoals we Blood Red Shoes het liefst horen.

De Water EP start met Red River: een feedbackende krakende gitaar opent het lied, waarna Steve Ansell invalt met snoeiharde drums. Laura-Mary Carter neemt de meeste zang op zich en de steeds herhalende zin “Take Me Back Home” beklijft wel. Helaas is de rest wat slecht te verstaan, maar dat zal met de “imperfecte manier van opnemen” te maken hebben. Black Distractions (gratis te downloaden) klinkt als een nieuw The White Stripes nummer. Ironisch, want Ansell houdt niet van die band. Met pompende drums, snerpende gitaren en de typische agressieve zang van vooral Ansell is dit desondanks herkenbaar als Blood Red Shoes.

Afsluiter Idle Hands is misschien wel de beste song. De zang van Carter en Ansell klinkt spookachtig, net als de tekst: “I stare at the water, reflections’ so cruel” en er is duidelijk geëxperimenteerd met delay en sound. Hopelijk is de Water EP een voorbode voor de vierde langspeler van de band, die waarschijnlijk niet te lang op zich laat wachten, want de band doet alleen in januari nog enkele shows waarna de muzikanten zich terugtrekken voor de voorbereidingen van die plaat…  1. Red River
  2. Black Distractions
  3. Idle Hands