×

Recensie

Roots

05 maart 2015

Black Marble Selection

Under Her Spell

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: V2 Records

Under Her Spell Black Marble Selection Roots 4 Black Marble Selection – Under Her Spell Written in Music https://writteninmusic.com

Soms kan het best snel gaan. Neem nu het Tilburgse bandje The Black Marble Selection. Opgericht in het begin van 2012 door 6 muzikale vrienden die een gezamenlijke voorliefde hadden voor sixties muziek. Na 3 maanden repeteren gaven ze al hun eigen concert met alleen maar eigen werk. Maar 2014 was toch het belangrijkste jaar tot nu toe voor de band. Ze brachten hun eerste EP uit, stonden een minuut in DWDD, deden het voorprogramma van Nederbeatles De Kik, speelden zo’n 50 shows en sloten een platendeal met V2 Records.Het resultaat van dat laatste is op 27 februari jl verschenen; het debuutalbum Under Her Spell.

Under Her Spell neemt je mee terug naar halverwege de jaren ’60 van de vorige eeuw. Catchy beatmuziek gecombineerd met rauwe rhythm & blues, surfpop, psychedelica en garagerock zijn de ingrediënten die je in nog geen half uur door de 10 eigen nummers loodsen. De mannen die hier verantwoordelijk voor zijn zijn Jean-Paul Lilipaly (lead vocal), Thijs Bus (mondharp), Jimmy de Kok en Eric Bus (gitaar en backing vocals),  Malenzie Mac-Donald (basgitaar en percussie) en Tom van Berkel (drums).

Vanaf de eerste tonen van bluezy opener Again And Again tot afsluiter Foxy Tails heb je het idee of je naar muziek van The 13th Floor Elevators, Q65, The Outsiders of zelfs de beginjaren van The Stones aan het luisteren bent. Het rauwe stemgeluid van Lilipaly, de jankende mondharp van Bus en de catchy gitaarrifs geven je het ultieme jaren ’60 gevoel. De sitar in het instrumentale Birds Of Paradise maakt het plaatje helemaal kompleet.

Tracklisting Under Her Spell:

  1. Again And Again
  2. Peace Of Mind
  3. Modified Madness
  4. Took My Time
  5. Under Her Spell
  6. Birds Of Paradise
  7. Effortless Progress
  8. No Better Place
  9. Ain’t No Regular Joe
  10. Foxy Tales