×

Recensie

Pop

11 februari 2016

Basia Bulat

Good Advice

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Secret City Records

Good Advice Basia Bulat Pop 3.5 Basia Bulat – Good Advice Written in Music https://writteninmusic.com

De blonde singersongwriter wordt als kind van Poolse immigranten geboren in Toronto, later verhuist ze naar het wat rustigere London in Ontario. In 2007,twee jaar na een eerste epeetje trekt Basia Bulat  de aandacht van het onafhankelijke popcircuit met Oh My Darling.

Op dat eerste volwaardige werkstuk omringen naast de gebruikelijke gitaren en drums vooral toetsinstrumenten en strijkers haar expressieve zangpartijen. Ook aan de overkant van de Oceaan  werd de muziek goed onthaald, door het drukke tourschema is het wachten op de opvolger die uiteindelijk in 2010 wordt uitgebracht en drie jaar later is er een derde langspeler Tall Tall Shadow, een vruchtbaar samenwerkingsverbond met leden van Arcade Fire dat intimistisch georiënteerde folkpop oplevert.

Voor haar vierde langspeler reist Bulat met de wagen van haar moeder naar Kentucky af. In Louisville werkt ze samen met producer Jim James. Haar oude vriend van My Morning Jacket is evenals Basia een fervent liefhebber van traditionele gospel en country maar Good Advice neigt eerder naar pop ge James was naar verluidt  behoorlijk de indruk van de zangeres krachtige soulvolle, met hartenleed gevulde zangpartijen. Die worden verpakt in een organisch aards soundspectrum van elektrische gitaartjes en toetsen met een glansol voor het alomtegenwoordige orgeltje.

Dat gebeurt in ritmische popstructuren zoals de opener La La Lie, het veerkrachtige Long Goodbye en een nerveus huppelend Infamous. Niet onaardig maar we prefereren toch de meer zweverige, dromerige passages zoals The Garden en Someday Soon waarin het toch wel markante enigszins onderkoelde stemtimbre van Basia Bulat wonderwel gedijt.

Tracklisting Good Advice:

 1. La La Lie
 2. Long Goodbye
 3. Let Me In
 4. In The Name Of
 5. Time
 6. Good Advice
 7. Infamous
 8. Fool
 9. The Garden
 10. Someday Soon


 1. La La Lie
 2. Long Goodbye
 3. Let Me In
 4. In The Name Of
 5. Time
 6. Good Advice
 7. Infamous
 8. Fool
 9. The Garden
 10. Someday Soon