×

Recensie

Roots

31 juli 2014

Bas Paardekooper & The Bew Crue

Room 111

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht in eigen beheer

Room 111 Bas Paardekooper & The Blew Crue Roots Bas Paardekooper & The Bew Crue – Room 111 Written in Music https://writteninmusic.com

Blues rock zoals blues rock gespeeld moet worden. Zo kan je toch wel het nieuwe album van Bas Paardekooper & The Blew Crue omschrijven. Room 111 is inmiddels alweer het 3e volledige album van deze jonge Nederlandse blues rock band. Want naast deze albums verscheen er in 2008 ook al de EP Hang On To Tomorrow. Even leek het nog een probleem te worden de plaat op tijd klaar te krijgen na een brand in de studio. Maar gelukkig kon eer snel uitgeweken worden naar een anders studio en is het nieuwste project toch op tijd gepresenteerd.

Room 111 trapt gelijk in volle vaart af met het gelijknamige titelstuk. Dus met een potje blues rock van de bovenste plank. Maar dat deze band meer kwaliteiten hebben dan alleen maar een potje stevige blues rock blijkt wel uit de opvolgende nummers. You Don’t Have To Beg No More brengt namelijk het soulgevoel in de mannen naar boven. En een nummer verder, als Angel Walk With Me langs komt, blijken ze ook nog over meer dan behoorlijke jazzy kwaliteiten te beschikken. Dit mede door het jazzy stemgeluid van mede leadvocalist en toetsenist Wouter Hoek.

Maar waar ze gewoon echt goed in zijn is pompende blues rock, zoals in Lose The Blues. Openend met een lekkere solo van Paardekooper, ondersteund met heerlijk orgelwerk van Hoek, terwijl Roel van Leeuwen (drums) en André de Bruijn (bas) zorgen voor een perfecte rhythm sectie. Rock & Roll komt ook nog voorbij met Another Day On The Road waarin vooral de harmonieuze samenzang opvalt. Als afsluiter krijgen we dan nog met Why A Man Needs A Woman een prachtige ballad voor geschoteld.

Deze band, opgericht in 2007, maakt echt stappen! En er kan gerust gesteld worden dat Bas Paardekooper & The BLew Crue inmiddels tot de top van de Nederlandse Blues scene behoren. Deze plaat beluisterend zullen ze daar nog wel even blijven ook!!!

Tracklisting Room 111

  1. Room 111
  2. You Don’t Beg No More
  3. Angel WaLk With Me
  4. Just Say I Do
  5. Lose The Blues
  6. Nothing Last Forever
  7. When I Come Around
  8. Another Day On The Road
  9. Why A Man Needs A Woman