×

Recensie

Alternative

18 februari 2015

Audio Adam

Moving Down The Grey Line

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: AA Records

Moving Down The Grey Line Audio Adam Alternative 2.5 Audio Adam – Moving Down The Grey Line Written in Music https://writteninmusic.com

Audio Adam komt met hun 2e album op de markt. Het debuut uit 2012, This Is Our Home, werd zeer goed ontvangen en dus zijn de verwachtingen voor deze nieuwe release hoog gespannen. Moving Down The Grey Line, zal op 4 maart aanstaande aan het publiek worden gepresenteerd in Poppodium Ekko in Utrecht. Twee dagen later ligt hij in de winkels.

De Groningse band, bestaande uit Tjerk Koekkoek (zang / piano / gitaar), Jasper Dijkstra (gitaar / bv), Ronald Maas (bas / bv) en Robert-Jan Zigterman (drums) timmert al een paar jaar flink aan de weg. Zo werden ze in 2011 al verkozen tot 3FM Serious Talent, stonden ze in het voorprogramma van de Counting Crows, Go Back To The Zoo, Ilse Delange en Scouting For Girls en speelden ze op Eurosonic Noorderslag. De beroemde 1 minuut van DWDD hebben ze inmiddels ook op hun CV staan.

De 11 nummers op het nieuwe album zijn allemaal geschreven door Tjerk Koekkoek en hebben allemaal 1 ding gemeen: het ontbreken van een eigen geluid. Van voor tot achter zouden alle nummers niet misstaan op een album van Snow Patrol of Coldplay. Een uitzondering zou gemaakt kunnen worden voor de single If It Takes You Home, dat dan wel weer veel gelijkenis heeft met Kensington. Natuurlijk, het klinkt allemaal best goed en de bandleden zijn stuk voor stuk allemaal rasmuzikanten. Dat wordt onder andere door 3FM onderkend en de muziek van hun eerste album loopt niet voor niets mee in de muziekcarrousel op Coldplay.com. Maar laat dit album horen aan een willekeurige luisteraar en ze zouden denken dat ze naar een coverband aan het luisteren zijn.

Tracklisting Moving Down The Gray Line:

 1. Blame It On Me
 2. Stand Down
 3. Strong Enough
 4. If It Takes You Home
 5. The Prisoner
 6. Old Side Up
 7. Wonderful
 8. Crashing On The Ground
 9. God Knows What We’d Break
 10. Life Support
 11. Young Man


 1. Blame It On Me
 2. Stand down
 3. Strong enough
 4. If it takes you home
 5. The prisoner
 6. Old side up
 7. Wonderful
 8. Crashing on the ground
 9. God knows what we'd break
 10. Life support
 11. Young man