×

Recensie

Rock

08 juni 2013

Albany Down

Not Over Yet

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: AD Recordings

Not Over Yet Albany Down Rock 4.5 Albany Down – Not Over Yet Written in Music https://writteninmusic.com

ZO! Dit album komt even binnen! Een voor mij nog onbekende Engelse band met de naam Albany Down die inmiddels hun 2e album hebben uitgebracht;  Not Over Yet. Natuurlijk gelijk ook hun debuut South Of The City uit 2011 opgezocht en beluisterd om te horen dat hun 2e cd beslist geen slap aftreksel is maar dat de band behoorlijk verder bouwt op het fundament van hun debuut. Hun ondertonen zijn klassieke bluesrock, met de glanzende afwerking van een moderne rockband. Met zware riffs, en een even donderend refrein, elke track belichaamt de veelzijdige mogelijkheden van de band.

Van meet af aan is er een onmiskenbare gelijkenis met Led Zepplin. Opener Back Again begint met een Kashmir-achtige synthesizer, en dendert verder met zware gitaar riffs. Deze oosterse invloeden komen ook weer terug in She’s The Light. Waar de meeste rockbands zwaar leunen op gitaargeweld is vooral het samenspel van gitaar, orgel, bas, drums en zang wat deze cd zo bijzonder maakt. Een mooi voorbeeld daarvan is het Southern Rock nummer Man Like Me. Is het dan alleen maar pure rock op dit album? Nee hoor, My Lucky Streak is een echt bluesrocker overgoten met een lekker boogie-sausje, bij Traveling Blues hebben de mannen weer een lekker funky sound over de bluesriffs uitgestrooid terwijl afsluiter “The Working Man” een bluesballad is waar de vingers bij worden afgelikt.

Not Over Yet bewijst dat de diversiteit van deze band vrijwel onbeperkt is! Van een rockende track die druipt in de blues of één met funk ondertoon, het heeft echt alles wat een muziekliefhebber zou kunnen wensen en het beste  is dat de naam van het album verraad dat er nog veel meer van dit lekkers aan gaat komen.