×

Recensie

Roots

05 februari 2015

24 Pesos

Do The Right Thing

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Ourgate Records

Do The Right Thing 24 Pesos Roots 4 24 Pesos – Do The Right Thing Written in Music https://writteninmusic.com

Het Londonse blueskwartet 24 Pesos staat weer volop in de bluesschijnwerpers. Dit vanwege de release van hun 4e album Do The Right Thing. Het was ook wel weer tijd want de vorige release (Ship GoesDown) dateerde alweer van 2012. En het is het 4e album van deze Engelse formatie sinds ze in 2009 met hun debuut Boogieworm kwamen.

Onder de bezielende leiding van zanger/gitarist/mondharpist Julian Burdock gaat het kwartet op hun eigenzinnige bluesrockweg verder waar ze op hun vorige album gestopt waren. Pure bluesrock is het natuurlijk niet, maar het schuurt er wel lekker dik tegen aan. Poprock voorzien van flinke blues invloeden. Zo opent het album al zeer sterk met Step Back, gespeeld op de manier waarop Henrik Freischlader veel van zijn nummers neer zet. Maar ook invloeden van funk horen we weer terug in de muziek. Luister bijvoorbeeld naar funkrocker Wont Lie Down en The Good Lord Did waarin Burdock het funky geluid combineert met zijn dobro.

Toch spreken mij persoonlijk de ingetogen nummer het meeste aan. Rise Up, met lekker slidewerk op de dobro, het akoestisch, country-achtige, Need Somebody en het soulvolle If You Want It, waarin Burdock nog even lekker zijn harp laat klinken, zijn toch wel de pareltjes van dit album.

Burdock, Silas Maitland (Bass / gitaar / backing vocals /producer), Moz Gamble (keybords / backing vocals) en Bryan McLellan (drums) hebben het weer helemaal voor elkaar op dit album. De uptempo nummers zorgen er voor dat de beweging er in komt, de ingetogen nummers kluisteren je aan de speakers. They definitely Do The Right Thing!

Tracklisting Do The Right Thing:

  1. Step Back
  2. Wont Lie Down
  3. Rise Up
  4. Clap Hands
  5. The Good Lord Did
  6. Need Somebody
  7. Night Train
  8. If You Want It
  9. Do The Right Thing
  10. Boom Boom