×

Weekeinde

21 februari 2020

Het Weekeinde; het beste van week 8 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Artikelen die je gezien moet hebben

 

De constant veranderende muzikale wegen van Kneebody

Met hun nieuwe album Chapters trekt Kneebody, na het vertrek van eerste uur bassist Kaveh Rastegar dit voorjaar, tegenwoordig nog maar uit vier muzikanten bestaand, de lijn door die ze met hun in het voorjaar uitgekomen By Fire EP insloegen. Dus songs met vocalisten. Maar natuurlijk staan daar op het album nu ook instrumentale tracks tegenover. Ook verschijnt het nieuwe album op het Britse jazzlabel Edition Records. Het maakt Chapters een echt nieuw hoofdstuk in het oeuvre van de band waarvan de leden in zowel New York als Los Angeles wonen. Hoog tijd om Ben Wendel, de geweldige saxofonist van de band, weer eens uitgebreid te spreken.

Jazz

Mooie albums, met mooie recensies

 

Tame Impala – The Slow Rush

Tame Impala wist iedereen van de wijs te brengen toen ze na het goed ontvangen Lonerism hun psychedelische gitaarsound vervingen…

Electronic

Moses Boyd – Dark Matter

Na een resem EP’s en losse singles laat Moses Boyd eindelijk zijn debuut op ons los. Dat de Londenaar een…

Jazz

Fijn weekeinde!