×

Weekeinde

18 december 2020

Het Weekeinde; het beste van week 51 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Artikelen die je gezien moet hebben

 

Live: 10 jaar Parquet Courts

‘Ten years ago our adventure began by playing our first show to virtually no one, and to celebrate we’ve decided to play a show to everyone, virtually’. Zo kondigde Parquet Courts hun feestelijke livestream On Time op gevatte wijze aan, een concert ter ere van het tienjarig concertjubileum van de band.

Alternative

Mooie albums, met mooie recensies

 

Julien Tassin – Moondancer

België grossiert in erg goede gitaristen die vanuit de jazz met rock, blues en heel veel avontuurlijke uitstapjes naar alles…

Jazz

Machinedrum – A View of U

Machinedrum blijf gestaag aan een sterk oeuvre werken. A View of U is ondertussen alweer het derde album dat de…

Electronic

Om naar uit te kijken

 

The Dutch luidt 2020 uit met ep: Enter Sanctuary

Gelukkig komen er aan het eind van dit bizarre jaar nog de nodige werken uit die veel luisterplezier brengen. De ep Enter Sanctuary van The Dutch is er daar een van. Enter Sanctuary is bepaald niet het eerste wapenfeit van The Dutch in de afgelopen jaren. Na de eerste hoogtijdagen in de jaren tachtig, is de band alweer ruim vijf jaar behoorlijk actief, hetgeen resulteerde in het album Four, de ep Werkman en muziek van zanger/gitarist Hans Croon onder de naam Son of Han.

Pop

Fijn weekeinde!