×

Weekeinde

13 november 2020

Het Weekeinde; het beste van week 46 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Artikelen die je gezien moet hebben

 

Stephen Emmer, bevlogen reiziger in muziek, deel I

Een lockdown kan je tot allerlei vormen van onrust en ongemak brengen; je weet misschien niet meer waar je het moet zoeken. Wat kun je doen? Het idee van voorover leunen, niet achterover, Create At Home en hoe zeer herhaling fnuikend voor de menselijke geest kan zijn, de impact van tinnitus, het komt allemaal aan bod in een tweedelig interview met Stephen Emmer. Eerder dit jaar verscheen van Stephen Maison Melody en in 2017 werd dat album voorafgegaan door Home Ground.

Eigentijds

Mooie albums, met mooie recensies

 

Fred Hersch – Songs From Home

De solopiano-albums die de laatste jaren van de New Yorkse jazzlegende Fred Hersch verschijnen hebben een emotionele lading die op…

Jazz

Polar Twins – Maybe The Moon

Maybe The Moon is het tweede album van Polar Twins die in 2013 hun debuutalbum Wee Small Hours At Swanseck…

Alternative

Nils Frahm – Empty

Op 28 maart verscheen Empty, een nieuw album en helaas alleen digitaal. Na een half jaar komt het album nu…

Eigentijds

Holy Motors – Horse

Bij het bekijken van de albumhoes van de nieuwe release Horse door Holy Motors denk je ongetwijfeld aan een Amerikaanse…

Rock

Om naar uit te kijken

 

Een diepe duik in de rijke historie van Divine Comedy

Onder de volledige titel Venus, Cupid, Folly and Time – Thirty Years of Divine Comedy komt in november een wel heel dikke 12 CD’s tellende boxset van The Divine Comedy uit met daarin al hun tot nu toe verschenen albums. Ook komen de albums allemaal weer opnieuw op vinyl beschikbaar. Meer dan genoeg redenen voor ons om de band, met een dikke special, de komende weken eens vol in de schijnwerpers te zetten.

Pop

Fijn weekeinde!