×

Weekeinde

24 januari 2020

Het Weekeinde; het beste van week 4 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Artikelen die je gezien moet hebben

Antoine Pierre! Antoine Pierre!! Antoine Pierre!!!

Als je een muzikant vraagt om Artist in Residence op je festival te zijn hoop je op verrassende optredens. Baanbrekende optredens het liefst. Als alle drie de optredens van buitengewone klasse zijn is het ultieme doel natuurlijk bereikt. Toen Flagey programmeur Maarten van Rousselt anderhalf jaar geleden drummer Antoine Pierre vroeg om Artist in Residence Brussels Jazz 2020 te worden had hij echter niet kunnen verwachten dat Pierre die taak zo fantastisch zou omarmen en met drie optredens kwam die allen zo verschillend zouden zijn en zoveel impact zouden hebben.

Jazz

Mooie albums, met mooie recensies

Wire – Mind Hive

Wire weet al veertig jaar en meer dan vijftien albums lang kunstzinnigheid en experiment te koppelen aan toegankelijkheid. Het maakt…

Alternative

Algiers – There Is No Year

Dat het beleid van de Republikeinse Partij in The United States Of America nog steeds veel vragen en verzet oproept…

Alternative

Om naar uit te kijken

In de gaten houden: 2Doc: Mister Soul – A Story about Donny Hathaway

Mister Soul – A Story about Donny Hathaway daalt af naar de ziel van de legendarische Amerikaanse soulzanger Donny Hathaway, die door vele muzikanten wordt gezien als een inspirator en genie. Ten tijde van zijn grootste successen kreeg hij de diagnose paranoïde schizofrenie, wat hem er niet van weerhield harmonieuze muziek te blijven maken. Hoe balanceerde hij tussen zijn gekte en genialiteit. Kan er zoiets bestaan als te veel talent?

Soul / Hiphop

Fijn weekeinde!