×

Weekeinde

07 augustus 2020

Het Weekeinde; het beste van week 32 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Mooie albums, met mooie recensies

Deep Purple – Whoosh!

2020, het is op zich al een uiterst historisch jaar. Wat het gedenkwaardiger maakt in rockkringen, is dat het ook…

Rock

Daniel Blumberg – On&On

Minus, het vorige album van Londenaar Daniel Blumberg was twee jaar geleden één van de grote verrassingsalbums van het jaar….

Alternative

Jaga Jazzist – Pyramid

Vijf jaar na het meesterlijke Starfire is het Noorse Jaga Jazzist dan eindelijk terug met Pyramid. Een fascinerend nieuw en…

Electronic

Mike Polizze – Long Lost Solace Find

De Amerikaanse multi-instrumentalist Mike Polizze kennen we vooral van verschillende noise freakouts. In de vorm van Birds of Maya klonk…

Alternative

Romare – Home

Wij hebben een zwak voor Romare. De twee albums die reeds op Ninja Tune verschenen, Projections (2015) en Love Songs:…

Electronic

Om naar uit te kijken

Mooie zomeravondzit: Makaya McCraven’s Universal Beings docu

Makaya McCraven introduceerde met zijn vorige album In The Moment, een dubbelalbum (met een A-,B-,C- en D-kant dus) op vinyl, een aanvullend album dat de naam E & F Sides kreeg. Waar het zeer succesvolle In The Moment zelf de grote klap qua wereldherkenning voor de vanuit Chicago opererende jazzdrummer was, bleek E & F Sides de excellente aanvulling. Opnames die we niet hadden willen missen.

Jazz

Fijn weekeinde!