×

Weekeinde

01 mei 2020

Het Weekeinde; het beste van week 18 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

In Herinnering: Tony Allen (1940-2020)

 

Tony Allen & Hugh Masekela – Rejoice

Wat een feest dat het album dat trompettist/ flügelhornspeler Hugh Masekela en drummer Tony Allen in 2010 samen opnamen nu toch echt uit is gekomen onder de naam Rejoice. Tony Allen werd natuurlijk niet alleen bekend als de drummer van Fela Kuti maar juist ook omdat ze samen de afrobeat ontwikkelden, een blend van opzwepende Afrikaanse ritmes en de funk van James Brown. Met Nigeria als oorsprong. De Zuid-Afrikaanse trompettist Hugh Masekela kwam in de jaren 70 met Allen en Kuti in contact en speelde in de band met hen mee. De vriendschap van Allen en Masekela gaat dus terug naar die jaren.

World

Mooie albums, met mooie recensies

 

Bruno Chaveiro – #desatino

#desatino is het geheel instrumentale debuutalbum van Bruno Chaveiro, bespeler van de Portugese gitaar, het fado instrument bij uitstek. Nog…

World

I Break Horses – Warnings

I Break Horses is typisch zo’n band die het beste op het Bella Union label van Simon Raymonde onder te…

Alternative

Tami Neilson – Chickaboom!

Wie een beetje vertrouwd is met het repertoire van de vanuit New Zeeland opererende Tami Neilson weet dat de titel…

Roots

Fijn weekeinde!