×

Weekeinde

03 april 2020

Het Weekeinde; het beste van week 14 – 2020

Geschreven door: WiM Redactie

Het Weekeinde vol met opvallende artikelen, interviews en recensies. Met een terugblik op de afgelopen week, soms al een vooruitblik op de komende week of een duik in de archieven. Allemaal verzameld vlak voor het weekend. Om lekker door te lezen in het weekend. Bekijk hier ons vorige Weekeinde, of hier het volledige overzicht van Weekeindes.

Artikelen die je gezien moet hebben

 

Muziekfilm aanrader: The Ballad of Fred Hersch

Vanwege de rare tijd waar we momenteel inzitten worden er verschillende bijzondere initiatieven genomen. Een daarvan is het voor iedereen vrij zetten van de prachtige documentaire/film The Ballad of Fred Hersch. The Ballad of Fred Hersch verteld het verhaal van Fred Hersch, vermaard jazzpianist en componist. Een muzikant die bekend daarnaast bekend staat als een van de meest uitzonderlijke jazz improvisators en op basis van zijn carrière van 43 jaar in de jazz, naast zijn eigen albums, op meer dan 100 albums te horen was.

Jazz

Mooie albums, met mooie recensies

 

Jack Poels – Blauwe Vear

Het moest er wel een keer van komen. Jack Poels met enkel en alleen zijn stem omringd door twee gitaren….

Roots

De Baron – BenBiri

Nederland is toe aan een nieuw eigenzinnig geluid, en het Utrechtse De Baron doet een gewaagde eerste gooi naar deze…

Alternative

Millionaire – APPLZ ≠ APPLZ

Millionaire kwam in 2017 op de proppen met het alom gewaardeerde Sciencing. Dat bleek na twaalf albumloze jaren een sterke…

Rock

Peter Evans – Being & Becoming

John Zorn, Peter Brötzmann, Evan Parker, Craig Taborn, Jim Black, Nate Wooley, Matana Roberts,… Het lijstje grensverleggers waar Peter Evans…

Jazz

The Ex – Joggers and Smoggers

Waar hun album Aural Guerilla al een zoveelste hoogtepunt in het oeuvre van The Ex genoemd was, vond de band…

Alternative

Om naar uit te kijken

 

Water wieg me: een muzikale ode aan de droefenis. 30 Jaar De Kift, een voorbeschouwing

Natuurlijk zijn wij bij Written in Music allang bekend met het fenomeen De Kift. Niet voor niets stonden we in 2019 uitgebreid stil bij deze alsmaar in beweging zijnde band. Met prachtige reportages, omvangrijke albumrecensies en een uitgebreid verslag van de bewonderenswaardige Orenmens expositie legden we de aandacht specifiek op deze rauwe fanfarepunkers. Nu, een jaar later, voegen ze er een nieuw hoofdstuk aan toe met de indrukwekkende documentaire Water Wieg Me.

Alternative

Fijn weekeinde!