×

Prijsvraag

28 augustus 2018

Tickets voor de film en albums van Chavela Vargas te winnen

Geschreven door: WiM Redactie

Vanaf donderdag 23 augustus draait in Nederland de documentaire/film Chavela. Een heel bijzondere film over de opkomst, ondergang en wederopstanding van een van de meest opvallende zangeressen die Mexico rijk was. Wij mogen 2×2 tickets weggeven om de film te gaan zien en je krijgt daar de verzamelaar La Llorona bij.

[youtube_sc url= Du7AY_EXzgg]

Zangeres Chavela Vargas verwierf faam met haar interpretaties van traditionele rancheras. De liederen, vaak gecomponeerd door mannen, gaan over tragische liefdes, over weemoed, verlangen en eenzaamheid. Chavela vertolkte ze met haar unieke ritmegevoel en rauwe, maar gevoelige stem. Kenmerkend waren ook haar mannelijke uitstraling en rode poncho. In Acapulco, in de jaren zestig speelplaats voor de rijken en grote namen uit de wereld van politiek en cultuur, verkeerde ze met vele beroemdheden. Frida Kahlo en Ava Gardner vielen er voor haar charme en schoonheid. Na een pauze van dertien jaar door alcoholverslaving werd ze in de jaren negentig herontdekt en beleefde ze een grootse comeback als de muze van artiesten en regisseurs zoals Pedro Almodóvar. Chavela, die in 2012 op 93-jarige leeftijd stierf, was haar hele leven openlijk lesbisch.

Wij mogen 2×2 tickets voor de film weggeven en je krijgt daar dan het verzamelalbum La Llorona bij. Maar dan moet je wel onderstaande vraag goed beantwoorden.

Vraag: Wat was het geboorteland van Vargas?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **

(Deze prijsvraag duurt tot en met vrijdag 7 september).