×

Nieuws

27 maart 2024

Zeer onverwachte en fraaie terugkeer Fairground Attraction

Geschreven door: WiM Redactie

35 jaar over een opvolger van je zo succesvolle debuut doen mag een nogal lange tijd worden genoemd. Het Schotse Fairground Attraction doet het. Na het wereldwijde succes van hun meesterlijke debuutalbum The First of a Million Kisses zijn ze nu eerst terug met de single What’s Wrong with the World.

Natuurlijk was Fairground Attraction die band van Perfect, die grandioos succesvolle eerste single, die de hele wereld overging. Hun debuutalbum bleek vervolgens een schatkist van ronduit geweldige en tijdloze songs, allen geschreven door gitarist Mark Nevin en geweldig gezongen door frontvrouw Eddie Reader. Het grote succes van het album bleek gelijk de ondergang: bij het tweede album werd zo hard getwist over de te volgen muzikale koers dat de band uit elkaar viel.

De bandleden, met naast Nevin en Reader, Simon Edwards op guitarrón (een grote Mexicaanse akoestische bas) en Roy Dodds op drums, hielden echter al die jaren goed contact en speelden op elkaars platen mee. Nevin schreef songs voor Readers albums, zoals het onvergetelijk mooie Dear John voor Readers gelijknamige tweede album.

De reünie van de band is een zeer onverwachte, maar getuige de nieuwe single What’s Wrong with the World een goedgeplaatste. De zo herkenbare sound van de band is gelijk daar, al lijkt Reader zich vocaal nog wat in te houden. Dat zal zonder twijfel veranderen als de band straks met een volledig nieuw album (titel nog onbekend) komt.

Ook is er al een mooie tour aangekondigd. Voor het najaar staan daar (nu nog) alleen data voor in de UK in.