×

Nieuws

23 november 2010

Wouter Hamel met One More Time On The Merry-Go-Round op DVD

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Dox

Van Wouter Hamel zal op 3 december de DVD One More Time On The Merry-Go-Round gaan verschijnen. Hamel heeft lang gewacht om met een dvd te komen. Hamel: “Dit is een mooi moment, twee albums af, er is veel gebeurd de laatste tijd. Ik werk nu aan een nieuw album, dus is het voor mij een afsluiting van een periode.”. Op de dvd is het concert te zien dat Hamel onlangs gaf in poptempel Paradiso. Hamel speelt met zijn vaste band, maar ook met vrienden zoals Benjamin Herman (sax), Benny Sings, het Julia Philippens Strijkers Ensemble, Henry Ronde en vele anderen. Naast het concert staat op de dvd ook een zeer persoonlijk document van Wouter die vijftig dagen gevolgd werd door een cameraploeg. Hamel: “Dat werden de meest heftige dagen van de laatste jaren. Heftig om te zien, maar ik ben ook wel trots.”

Around The World in 50 Days

Hamel is te zien als hij gelauwerd wordt in Japan, knokt om een plekje op de Europese podia, tijdens een tour in Duitsland en werkend aan zijn nieuwe album. “Het originele idee was een simpele kijk achter de schermen, maar het bleek een zeer intense periode te zijn”, aldus Hamel. In zijn privé-leven gebeurt er veel, zijn vaste compaan in de band stapt op, hij besluit voor het volgende album niet meer verder te gaan met zijn steun en toeverlaat en producer Benny Sings. Wouter Hamel: “Ik ben maar zo eerlijk mogelijk geweest, maar had niet verwacht dat het zo’n intense periode zou zijn.” Ook besluit Wouter zijn leermeester Mark Murphy op te zoeken in een tehuis in New Jersey. Jazz-gigant Murphy (78) is een van ‘s werelds beste zangers en Hamel en Murphy ontmoetten elkaar tijdens Hamels studietijd. Sindsdien hebben ze elkaar vaker ontmoet. Door Murphy’s zwakke gezondheid besloot Hamel hem op te zoeken en in New York de studio in te duiken om een duet op te nemen.

CD/DVD

Op de dvd zijn uiteraard Hamels bekende stukken Don’t Ask, Breezy, In Between, See You Once Again en One More Time On The Merry-Go-Round te zien en te horen. Nieuwe en indrukwekkend zijn de uitvoeringen van Tiny Town, Amsterdam, Nothing’s Any Good en andere wat minder bekende stukken, allen begeleid door een strijk-orkest, gearrangeerd door Willem Friede. De opnames komen ook uit op cd. Deze is verkrijgbaar bij de DVD en op iTunes.