×

Nieuws

16 september 2011

Winehouse overschaduwt Bennett

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Sony Music

Vanaf vandaag ligt Duets II in de winkels, het nieuwe album van Tony Bennett. De Amerikaanse crooner wordt op zijn tweede duettenalbum echter overschaduwd door Amy Winehouse, met wie hij voor dit album een duet opnam.

Zoals dat gaat met ‘beroemde doden’, is het na het overlijden van de artiest een race om als eerste met (nog) niet uitgebracht materiaal op de markt te komen. Sony Music is in deze de eerste, maar de release is niet heel erg smakeloos. Dat moet gezegd. Want het duet van Winehouse en Bennett zou sowieso al vandaag op cd worden uitgebracht (het album stond al geruime tijd op de planning) en het toeval wil dat Amy Winehouse afgelopen woensdag 28 jaar zou zijn geworden. Zodoende is deze week gekozen om het duet, Body And Soul getiteld, uit te brengen. De opbrengsten ervan komen ten goede aan de Amy Winehouse Foundation.

Body And Soul werd op 23 maart jongstleden (exact vier maanden voor Amy’s overlijden) opgenomen in de Londense Abbey Road Studio. Het is de laatste studiotrack die Winehouse ooit opnam. Het was een eerbetoon aan haar vader Mitch, die Body And Soul altijd al een van zijn favoriete nummers vond. Bennett herinnert zich de opnames: “We hadden een fantastische tijd samen tijdens de opnames. Ik weet dat Amy heel erg blij was met hoe ze die dag had opgetreden. Ik vond haar absoluut briljant. De opname pakt de essentie van haar unieke stemgeluid. Ze was een zeldzaam talent.”

Het spreekt voor zich dat Body And Soul de grote trekker is van Duets II. Maar het album bevat meer bijzondere bijdragen, van onder meer Lady Gaga (opener The Lady Is A Tramp), Norah Jones (Speak Low), John Mayer (One For My Baby) en Aretha Franklin (How Do You Keep The Music Playing).

Tracklisting Duets II

 1. The Lady Is A Tramp (met Lady Gaga)
 2. One For My Baby (met John Mayer)
 3. Body And Soul (met Amy Winehouse)
 4. Don’t Get Around Much Anymore (met Michael Bublé)
 5. Blue Velvet (met k.d. lang)
 6. How Do You Keep The Music Playing (met Aretha Franklin)
 7. The Girl I Love (met Sheryl Crow)
 8. Sunny Side Of The Street (met Willie Nelson)
 9. Who Can I Turn To (met Queen Latifah)
 10. Speak Low (met Norah Jones)
 11. This Is All I Ask (met Josh Groban)
 12. Watch What Happens (met Natalie Cole)
 13. Stranger in Paradise (met Andrea Bocelli)
 14. The Way You Look Tonight (met Faith Hill )
 15. Yesterday I Heard the Rain (met Alejandro Sanz)
 16. It Had To Be You (met Carrie Underwood)
 17. When Do The Bells Ring For Me (met Mariah Carey)