×

Nieuws

02 mei 2011

Win tickets voor Saura’s Flamenco Flamenco

Geschreven door: Dick Hovenga

Flamenco, Flamenco is een wervelend eerbetoon aan de schoonheid en diversiteit van de Spaanse nationale dans: de flamenco! Gebruikmakend van de romantische setting van een oud treinstation, Plaza de Armas in Sevilla, passeren de grootste flamenco-sterren de revue en dansen zij de sterren van de hemel.

De Spaanse regisseur Carlos Saura (1932) is beroemd om zijn meeslepende dansfilms. Met zijn veelgeprezen film Carmen (1983) toonde hij zich al eerder een meester in het in beeld brengen van flamenco. Zijn Flamenco (1985) zette flamenco definitief op de cinematografische kaart, gevolgd door het wervelende Fados (2007). In zijn nieuwste film Flamenco, Flamenco schitteren grootheden als José Miguel Carmona, Niña Pastori, Farruquito en Sara Baras in een cinematografie van Vittorio Storaro (Apocalypse Now, The Last Emperor). Saura heeft drie Oscarnominaties op zijn naam staan, in 2008 ontving hij de Global Life Time Achievement Award op het internationaal filmfestival van Mumbai.

https://www.youtube.com/watch?v=WrbDBjZSDiI

In samenwerking met arthouse filmdistributeur Cinemien mogen we voor Flamenco, Flamenco 3×2 vrijkaarten weggeven. Als extra prijs krijg je daar dan nog een DVD van Fados bij. Beantwoord de volgende vraag en gebruik het daar onderstaande e-mail formulier om je antwoord in te zenden (de prijsvraag duurt tot en met vrijdag 13 mei).

Vraag: Met welke beroemde Amerikaanse actrice had Saura een relatie en heeft hij een zoon?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **