×

Nieuws

04 juli 2012

Vloeimans, Şahin en Sorey ijzersterk in het Bimhuis

Geschreven door: WiM Redactie

Afgelopen maandag 3 juli trad trompettist Eric Vloeimans op met de Turks/Nederlandse gitarist en componist Timuçin Şahin. Zij presenteerden daar een trio met daarin ook de New Yorkse rising star en muzikale vernieuwer Tyshawn Sorey (o.a. Steve Lehman Octet). De drie musici bundelden kracht, virtuositeit en schoonheid in hun improvisaties. Şahin, die zowel zes- als zevensnarige fretloze gitaren bespeelt, daagde zijn muzikale partners uit met zijn composities.

Het werd een gedenkwaardige avond waarin prachtige muzikaliteit in een meesterlijke en spannende vorm werd gegoten. Het bijna uitverkochte Bimhuis werd verrast met muziek die dan wel World werd genoemd maar elementen uit vele andere muzikale genres kende. Juist de improvisatie binnen de composities liet de gedrevenheid en muzikale kracht van de drie muzikanten in volle glorie zien.

Onze huisfotograaf en filmer Iñigo Garayo maakte een korte impressie die hieronder te bekijken is en goed de sfeer van de avond weergeeft.

https://www.youtube.com/watch?v=VPStSjj7T5g

Dit project kwam tot stand met medewerking van de Republiek Turkije ter gelegenheid van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.