×

Nieuws

14 juli 2015

Verzamelaar met nieuwe track van The Frames op komst

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Anti

Het 25jarig bestaan van de legendarische band The Frames wordt gevierd met de verzamelaar Longitude. Het album bevat een collectie door de band zelf gekozen favoriete songs met opnieuw opgenomen versies van Revelate en Fitzcaraldo en de compleet nieuwe song None But I als extra. De verzamelaar is het eerste album dat van de band uitkomt sinds het album The Cost in 2006.

The Frames wordt tegenwoordig vooral gezien als de band van zanger Glen Hansard die met zijn songs voor de veel bekroonde film Once en in duo vorm met Marketa Irglova als The Swell Season veel succes had. Zijn monumentale soloalbum Rhythm & Repose van drie jaar terug maakte Hansard definitief een van de beste songschrijvers en meest markante performers van zijn generatie. (op 18 september verschijnt zijn tweede solo album Didn’t He Ramble). De leden van The Frames werden in het succes meegetrokken en fungeerden als begeleidingsband voor The Swell Season.

The Frames waren gedurende de jaren 90 en 00 de belangrijkste Ierse band naast U2 en hoewel bandwisselingen de band soms parten speelde waren hun album zonder uitzondering van uitstekende kwaliteit. Live was de band onverslaanbaar. In hun thuisland was de band populairder dan welke band dan ook en behaalden ze met elk album de platina status of meer, met het meesterlijke For The Birds als klapper. De markante mix van indie-rock, folk en rhythm & blues die door de band werd gespeeld en door Hansard met veel kracht en emotie in een andere dimensie raakte wist ook in Engeland, het vaste land van Europa en Amerika en Canada veel fans te maken.

Longitude is voor de band zelf een mooi tijdsdocument: ‘After many conversations amongst ourselves we decided it should simply be a collection of our favorite tunes, songs we would be happy to put on a mix-tape for a friend. So, here it is, with no regard to what album is most or least represented. It’s a short collection of tunes we are proud of, some in slightly different versions from the original recordings, and one new song. This is not the sum of our career but maybe some of the songs where we felt we had broken through to a new place or gotten better as a band. We hope you like it…. We hope you enjoy it’.

[youtube_sc url= eFRdbr980nY]

Tracklisting Longitude: 

 1. God Bless Mom
 2. Seven Day Mile
 3. Happy
 4. Revelate
 5. Fitzcarraldo
 6. Star Star
 7. In The Deep Shade
 8. Lay Me Down
 9. The Cost
 10. People Get Ready
 11. Ship Caught In The Bay
 12. None But I