×

Nieuws

24 januari 2011

Van Halen eindelijk in de studio

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Warner Music

Na jaren van geruchten, roddels en speculaties is er eindelijk de bevestiging dat Edward, Alex en Wolfgang Van Halen samen met David Lee Roth in de studio zitten. Het nieuwe album wordt het eerste sinds 1984 met Roth achter de microfoon en is tevens het eerste album sinds datzelfde 1984 dat niet in Edward’s eigen 5150 studio wordt opgenomen. De reünietournee met Roth werd een enorm succes en leverde bakken met geld op. De tournee werd begin 2008 afgerond en sindsdien is het speculeren. In 2009 en 2010 spendeerde de band veel tijd aan jams en het componeren van nieuwe nummers. Naar verluidt is men zelfs in de archieven gedoken om zich te laten inspireren door niet eerder gebruikte riffs en solo’s.  De verwachtingen voor het nieuwe album zijn dan ook torenhoog. Van Halen albums met Roth zijn speciaal. In de woorden van Roth: “Our albums are so hot they burn a hole in the rest of your record collection.”

Het album wordt geproduceerd door grammy winnaar John Shanks. Hij heeft liefst 43 #1 singles, 119 Top 5 singles, 67 #1 albums, 172 Top 10 albums en meer dan 60 miljoen verkocht albums op zijn naam als producer. Clive Davis over Shanks: “He’s the father of that guitar-driven kind of pop sound.” John Shanks werkte met onder meer Bon Jovi, Keith Urban, Celine Dion, Sheryl Crow, Santana, Rod Stewart, Melissa Etheridge, Alanis Morissette, Fleetwood Mac en Stevie Nicks. Zijn tweet bevestigde waar miljoenen fans al jaren op hopen.

shanks_tweet1

Een titel en releasedatum zijn nog niet bekend. Evenmin zijn er plannen bekend gemaakt voor een tournee. Volgens Ed’s vertrouwelingen op de NAMM beurs gaat de band deze zomer op tournee.