×

Nieuws

05 december 2013

Tuck Box: Dikke CD boxset van Nick Drake

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Island

Onverwacht komt er deze week een prachtig, complete boxset uit met al het werk van de legendarische Britse folkheld/singer-songwriter Nick Drake.

Tuck Box is een prachtig vormgegeven, zeer gelimiteerde boxset waarin al het werk van Nick Drake verzameld is en elk album voorzien is van een grote poster. De albums zitten in prachtig uitgevoerde digipacks.

Nick Drake – Tuckbox:

  • CD1: Five Leaves Left (Nick’s debuut album uit 1969)
  • CD2: Bryter Layter (Nick’s tweede album uit 1970)
  • CD3: Pink Moon (Nick’s laatste album uit 1972)
  • CD4: Made To Love Magic (Een collectie van de opnamen die hij maakte voor platenlabel Island compleet met ‘out-takes, off cuts, cast-offs, orphans’ en de laatste 5 songs die Nick opnam voor zijn, nooit afgemaakte, vierde album. Officieel uitgebracht als een compilatie ter vervanging van de verzamelaar Time Of No Reply)
  • CD5: Family Tree (Een collectie van opnamen die Nick maakte voordat hij bij Island tekende. Vanaf een 9 jarige Nick die Mozart speelt tot stukken gesproken woord, vroege songs, covers, demo’s om zijn Island contract te verkrijgen en twee opnamen van zijn moeder Molly Drake die ze, naar alle waarschijnlijkheid, schreef in reactie op de muzikale ontwikkeling van haar zoon. Dit album werd officieel in 2007 uitgebracht)