×

Nieuws

05 juni 2011

The Rapture terug bij DFA Records

Geschreven door: Edwin Hofman

Vijf jaar na Pieces Of The People We Love is er weer een nieuwe plaat van The Rapture op komst: In The Grace Of Your Love. Opvallend is dat de band ook weer terug is op het oude nest DFA Records, het label van James Murphy (voorheen LCD Soundsystem).

Met het album Echoes, in 2003 uitgebracht op DFA, bewees The Rapture zich als een van de ware erfgenamen van de Britse en Amerikaanse postpunk en punkfunk van rond 1980. De ruwe, dansbare klanken op Echoes brachten onder meer Gang Of Four, This Heat en PiL in herinnering. Hier en daar klonken ook authentieke disco-, techno- en darkwaveklanken door die het album verder verrijkten.

The Rapture-artikelPas in 2006 kwamen de heren bij Mercury Records met een opvolger op de proppen: Pieces Of The People We Love. Een prima geproduceerde plaat, met wat meer funky disco-invloeden. Het album kon niet van begin tot eind boeien maar bevatte wederom een aantal dikke alternatieve dansvloerkrakers.

Op 5 september mogen we dan eindelijke de derde plaat verwelkomen. In The Grace Of Your Love werd gemaakt in samenwerking met de Franse topproducer Philippe Zdar (Phoenix, Beastie Boys, Chromeo). Elf tracks vol tekstueel optimisme, scherpe gitaren, pulserende synthesizers en beukende drums. In The Grace Of Your Love is opgenomen in de Motorbass in Parijs en Gary’s Electric in Greenpoint, Brooklyn.

Op 30 augustus is The Rapture te bewonderen in de Melkweg, in het kader van een korte Europese tournee die de band naar België, Duitsland, Jersey, Engeland, Zwitserland en Frankrijk brengt.