×

Nieuws

06 januari 2011

‘The First Lady of Rockabilly’ Wanda Jackson is terug

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Warner Music

55 Jaar na de start van haar indrukwekkende carrière verschijnt op 21 januari The Party Ain’t Over, geproduceerd door niemand minder dan frontman van The White Stripes en The Dead Weather, Jack White. De elf tracks vinden hun oorsprong in de jaren tussen 1900 en 2007, wat heeft geresulteerd in een retrocollectie van muziek die Wanda van haar beste kant laat zien.

Met The Party Ain’t Over bewijst Jackson dat er geen leeftijdslimiet aan een ware rock ’n roll attitude zit. Haar zo herkenbare rocksound is duidelijk te horen op tracks als Rip It Up en Nervous Breakdown. Ze opent het album met een swingende versie van Shakin’ All Over om tien songs later te eindigen met Jimmie Rodgers’ Yodel #6 die zij in een compleet nieuw jasje heeft gestoken. Onderweg toont zij ook niet vies te zijn van country, gospel, Bob Dylan en een vleugje Tin Pan Alley, maar het zijn niet alleen maar oude klassiekers wat de klok slaat. Wat te denken van een cover van souldiva Amy Winehouse, You Know That I’m Not Good, die zij met verve tot zich neemt.

Klik hier voor de video reel van Wanda Jackson.

Jack White was zo onder de indruk van Jackson dat hij meteen een compleet album met haar wilde opnemen en ook Adele noemt Wanda een van haar grootste inspiraties voor haar nieuwe album. De alom geprezen ‘Queen of Rock’ kreeg in september 2010 een ‘Lifetime Achievement Award’ op de Amerikaanse Music Awards in Nashville.

Tracklist ‘The Party Ain’t Over’

 1. Shakin’ All Over (Johnny Kidd)
 2. Rip It Up (R.A. Blackwell, J. Marascalco)
 3. Busted (Harlan Howard)
 4. Rum and Coca-Cola (Jeri Sullavan, Paul Baron, Morey Amsterdam)
 5. Thunder on the Mountain (Bob Dylan)
 6. You Know I’m No Good (Amy Winehouse)
 7. Like a Baby (Jesse Stone)
 8. Nervous Breakdown (Mario Roccuzzo)
 9. Dust on the Bible (Johnny Bailes, Walter Bailes)
 10. Teach Me Tonight (Sammy Cahn, Gene de Paul)
 11. Blue Yodel #6 (Jimmie Rodgers)