×

Nieuws

09 januari 2011

The Decemberists zullen 2011 gaan veroveren

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Rough Trade

thedecemberists_thekingisdeadpressphoto2De uit Portland Oregon afkomstige The Decemberists zijn de eerste band die in 2011 een werelddoorbraak zal gaan maken. Hun nieuwe album The King Is Dead is van tijdloze klasse en alle songs zijn van topkwaliteit.

The Decemberists formeerden in 2000 in Portland, Oregon met zanger/gitarist Colin Meloy als belangrijkste songschrijver van de band. De band maakte over de afgelopen 10 jaar al 5 albums die hen in Amerika een reeds grote fanbase opleverde. Europa bleef in dit geval nog wat achter, mede doordat de band door het succes in het thuisland bijna constant daar op tour is. Met hun nieuwe, zesde, album The King Is Dead zal nu ook Europa volledig overstag gaan. Op het nieuwe album heeft de band namelijk de perfecte symbiose van folk, rock, alternative en country gevonden. Belangrijk element binnen het rijke geluid van de band op het nieuwe album is de aanbreng van R.E.M. gitarist Peter Buck die met zijn excellente, sprankelende gitaarwerk een aantal songs nog mooier maakt. (het gitaarspel doet herinneringen oproepen aan de R.E.M. begindagen)

Kijk hier alvast naar Down By The River, een van de geweldige songs van het nieuwe album, zoals deze bij de Conan O’Brien show gespeeld werd.

Het album The King Is Dead zal vanaf 19 januari in de winkels liggen.