×

Nieuws

16 maart 2015

The Church op 2 juni voor eenmalig concert in Paradiso

Geschreven door: WiM Redactie

De legendarische Australische rockband The Church komt op 2 juni naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Het concert staat in het teken van hun jongste album Further/Deeper dat eind vorig jaar verscheen. In 2007 was de band voor het laatst in Nederland.

The Church werd in 1980 opgericht door zanger/bassist/songwriter Steve Kilbey en gitarist Peter Koppes en kende de meest succesvolle periode in de jaren 80 in de bezetting met extra gitarist Marty Wilson Piper en drummer Richard Ploog. Het in 1988 uitgebrachte album Starfish, met daarop de hitsingle Under The Milky Way (in hun thuisland is uitgeroepen tot ‘Greatest Australian Song in the last 25 years’) betekende hun wereldwijde doorbraak. De prachtig lyrische gitaarrock van de band vol psychedelische invloeden en de prachtstem van Kilbey kregen daarmee eindelijk de bekroning van alle albums die de band daarvoor reeds gemaakt had.

Inmiddels bestaat de band 35 jaar, bracht in totaal 18 prachtalbums uit (naast alle EP’s en solo-albums) en is The Church nog steeds volop actief. Het tweetal Kilbey/Koppes heeft met drummer Tim Powles (reeds sinds 1993 bij de band, nadat de band voor een periode van 3 jaar gebruik kon maken van de diensten van de legendarische Patti Smith drummer Jay Dee Daugherty) en gitarist Ian Haug (sinds 2013 als opvolger van Wilson-Piper) wederom een uitstekende band bij elkaar die het gloedvolle gitaargeluid vol psychedelische invloeden optimaal naar een overweldigende sfeer kunnen brengen.

Meer informatie over the church is te vinden op thechurchband.net.