×

Nieuws

11 januari 2021

Streaming editie Brussels Jazz in Flagey, Brussel

Geschreven door: WiM Redactie

De zevende editie van het Brussels Jazz Festival, ons favoriete Europese jazzfestival, wordt dit jaar omgetoverd tot een speciale streaming edition op zaterdag 16 januari. De uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit zorgen voor een optimale beleving en in de chatroom kan je afspreken met vrienden en je favoriete artiest aanmoedigen.

Net zoals de voorbije seizoenen zet het Brussels Jazz Festival zowel jong talent als (inter-)nationaal gevestigde waarden uit de hedendaagse jazzscene in de schijnwerpers. Geniet tijdens dit online festival van vier jazzgroepen en één DJ die het beste van zichzelf geven voor een heerlijke avond voor de buis.

Een ticket voor de Brussels Jazz Festival ‘streaming edition’ (dus voor de hele avond: 4 bands + 1 DJ set!) kun je hier voor maar 10 euro hier bestellen.

Streaming begint zaterdag 16 januari om 20 uur en concerten kunnen worden bekeken en tot maandag 18.01 middernacht.

Naima Joris(20.00 uur)

Composities recht uit de ziel, songs die rust en troost bieden in deze verwarrende en gejaagde tijden. Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar zevenentwintigste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Nu is het dus tijd om haar eigen verhaal te brengen: een verhaal dat barst van de persoonlijke ervaringen. De muziek van Naima Joris, een van Flageys Jonge Wolven, reflecteert de mijmeringen van haar ziel. Het is een reis door de intiemste krochten van haar hart.

Alex Koo presents: Identified Flying Object feat. Ralph Alessi (20.50)

De jonge Belgisch-Japanse pianist Alex Koo geldt als een toptalent zowel in binnen- als buitenland. Zijn album Appleblueseagreen dat hij uitbracht samen met de Amerikaanse grootheden Ralph Alessi en Mark Turner werd recent door het Downbeat Jazz Magazine verkozen tot een van de ‘Best Albums of 2019‘ en gelauwerd met 4 sterren en de woorden ‘Stunningly original’. Tijdens dit optreden omringt Alex Koo zich opnieuw met (ECM-icoon) Ralph Alessi, alsook met drummer Attila Gyárfás wiens internationale carrière werd gelanceerd op de bruisende jazz- en impro-scène van Boedapest. Dit unieke trio stelt hun nieuwe album Identified Flying Object voor bij W.E.R.F. Records: een unieke mix van lyrische composities en improvisaties die op de grens liggen tussen filmmuziek, minimalisme en soundscaping.

Catherine – Loueke – Moustapha (21.40)

Traditiegetrouw heeft het Brussels Jazz Festival steeds een aantal verrassingen en op maat gemaakte projecten in petto. Wat denkt u van dit gelegenheidstrio bestaande uit de Belgische gitaar-grootheid Philip Catherine, vergezeld door Angelo Moustapha, het percussiefenomeen en ‘Flageys Jonge Wolf’ uit Benin, en diens landgenoot en gitaarvirtuoos Lionel Loueke? Samen brengen ze ons een selectie van hun eigen composities die door deze drie rasartiesten gekneed en gekruid worden tot pure jazz, betoverend en lyrisch.

Les Gallands © Stefaan Temmerman

The Gallands (22.30)

Het beste maken van deze corona-tijden. Dat is precies wat vader en zoon Galland deden de voorbije maanden. Het resultaat is het gloednieuwe project “The Gallands”: een heerlijke mix van hiphop, jazz, r&b, electro, pop, breakbeat en funk. Het speelplezier van drummer Stéphane Galland (Aka Moon, Ibrahim Maalouf,…) en Elvin Galland (Mustii, Juicy, Damso, Le 77, Noé Preszow) aan het keyboard druipt af van hun grooves, hun akoestische en elektronische sounds, hun pittige ritmes en filmische sferen. Een vader-zoon moment dat op alle mogelijke manieren méér dan aanstekelijk werkt en de perfecte afsluiter voor deze speciale online editie van het festival.

DJ Dick D’Alaise (vanaf 23.20)

Met meer dan dertig jaar ervaring is Dick d’Alaise ‘your not so typical DJ’. Vijfentwintig jaar geleden begon hij aan zijn enorme vinyl verzameling vol aantrekkelijke en bezielde muziek. Tijdens zijn sets draait hij uitsluitend vinyl en weet als geen ander om de groove en funk naadloos aan elkaar te rijgen.