×

Nieuws

17 april 2013

Stone Roses film Made Of Stone 5 juni wereldwijd in premiere

Geschreven door: WiM Redactie

De reünie concerten die The Stone Roses vorig jaar gaven in hun eigen Manchester blijken de opmaak te zijn geweest voor een film. Regisseur van de film, Made Of Stone gedoopt, is Shane Meadows. De film is naast een registratie van de reünie concerten tevens een terugblik op de carrière van de band.

The Stone Roses, wiens debuutalbum uit 1989 wereldwijd wordt gezien als een van de allerbeste rockalbums ooit, kwam vorig jaar na lange afwezigheid terug voor een serie concerten. De 3, met in totaal 220.00 bezoekers, volledig uitverkochte, shows in Manchester’s Heaton Park in juni en juli waren de eerste Engelse optredens in de originele bandsamenstelling sinds 22 jaar.

De van films als This Is England, Once Upon A Time In the Midlands en Dead Man’s Shoes bekende Meadows kreeg de mogelijkheid echt alles tijdens de 3 concerten te filmen. Hij had reeds eerder bij de leden van de band aangegeven dat hij absoluut fan was, geen betere band kent. Hij vindt dat de band tijdens hun bestaan nooit op de juiste waarde werd geschat. Met de status die het debuut in de afgelopen decennia heeft verkregen waren de reünie concerten de ideale kans de legende optimaal te bewaarheden .