×

Nieuws

11 juni 2010

Stills nieuwe Gorillaz video On Melancholy Hill ‘opgedoken’

Geschreven door: Elbert Niezen

Na de spetterende trailer van de Noodle ident een paar dagen terug hier op Written in Music, zijn er nu een aantal stills van de nieuwe Gorillaz video ‘opgedoken’. Duidelijk is te zien dat deze videoclip een vervolg is op de videoclip van Stylo. In de stills is bijvoorbeeld een bezorgde en droevige 2D bij de Robot Noodle te zien. Waarom? En waarom is 2D zo teneergeslagen? De Robot Noodle, nog steeds met (kogel)gat in het hoofd, ligt opgebaard zijnde ‘dood’. Zijn ze hier de Robot Noodle aan het oplappen? Of treuren ze enkel om het verlies van de Robot Noodle? Niet getreurd want ook is duidelijk te zien dat de Robot Noodle schrikkend weer tot leven komt. In hoeverre een robot weer tot leven kan komen natuurlijk. Waar is ze zo van geschrokken? Heeft ze de dood in de ogen gekeken (ook in de clip Stylo te zien)? Of heeft ze de nachtmerrie van al het plastic afval in de oceanen gezien?

Voor mij was het natuurlijk druk speculeren over waar de Muscle car in verandert. Deze stort, na een achtervolging, in de diepzwarte oceaan aan het einde van de videoclip Stylo. Werkelijk prachtig om te zien waar de Muscle car in veranderd is. Een heerlijke still om te bekijken en om in te stellen als achtergrond van je bureaublad. De omgeving van de eerste paar stills waren nu ook meteen een stuk duidelijker. De laatste paar stills zijn volgens mij van de aankomst op Plastic Beach. Maar waar Murdoc zo verbaasd naar kijkt, is goed voor verdere speculatie. Is de échte Noodle al op het eiland? Of misschien Russel?

Ik vind het prachtig om te zien hoe Gorillaz steeds een beetje meer laten zien. Het uitbrengen van het album Plastic Beach voelt steeds meer bij mij als een start van de Gorillaz ervaring en niet als het eindproduct. Ik heb het al vaker gezegd en de stijl van de videoclip van Stylo vond ik al prachtig. Maar deze videoclip waarin een mix van prachtige 3D beelden en ‘old skool’ getekende Gorillaz figuren spelen, wordt volgens mij een lust voor het oog! Volgens mij komt er in de loop der tijd hele mooie dingen boven drijven!

Maar nu eerst de stills van de nieuwe Gorillaz video On Melancholy Hill:

edp4364-001-MF
edp4364-002-MF
edp4364-003-MF
edp4364-004-MF
edp4364-005-MF
edp4364-006-MF
edp4364-007-MF
edp4364-008-MF