×

Nieuws

25 februari 2022

SPOOK presenteert zichzelf met eerste single Fire

Geschreven door: WiM Redactie

Label: W.E.R.F. Records

Altijd fijn om van nieuwe bands te horen die een opwindende muzikale insteek hebben.  SPOOK is het gloednieuwe trio van Simon Segers (De Beren Gieren, Black Flower) op drums, Nicolas Rombouts (Ottla, Dez Mona) op contrabas en Filip Wauters (The Whodads, BackBack) op pedal steel en gitaar.

Wat aanvankelijk begon in de zomer van 2019 als een carte blanche aan gitarist Filip Wauters uitgeschreven door het Citadelic Festival 2019 te Gent, groeide al snel uit tot een solide trio dat moeiteloos de grenzen tussen vrije improvisatie en compositie overboord gooit. Het intense samenspel tussen deze drie doorwinterde muzikanten neemt de luisteraar mee op een filmische trip, waarbij flarden americana en country worden overgoten met een gezonde dosis psychedelica. Zelf omschrijven ze hun muziek als “free country” of “post western music”. Daar zit de prominente rol van de pedal steel ongetwijfeld voor iets tussen.

De drijvende maar wel overwegen grooves van Simon Segers laten invloeden uit de prog rock traditie binnensijpelen in het repertoire. De open geest en het vrije spel die eigen zijn aan jazz vormen een tweede basis ingrediënt is deze zeldzame kruisbestuiving. Het resultaat is een unieke sound en een zoveelste verrijking voor die bijzonder creatieve ‘Belgian wave’.

Fire is de eerste single van het titelloze debuut, dat op 11 maart officieel wordt uitgebracht op 11 maart op W.E.R.F. records. Een langgerekte prachttrack die meteen de toon zet en een inkijk geeft op de creatieve uitspattingen van dit uitermate boeiende gezelschap.

https://soundcloud.com/user-922379275/spook-fire