×

Nieuws

01 april 2012

Solo album van Paul Buchanan (The Blue Nile) verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Essential

Paul Buchanan, zanger en songwriter van de legendarische Schotse band The Blue Nile, zal op 21 mei zijn lang verwachte soloalbum Mid-Air gaan uitbrengen. Het is de eerste release sinds het High album van The Blue Nile uit 2004.

Het album bevat 14 songs waarbij puur de piano en de stem van Buchanon te horen zijn, met een enkele subtiele toevoeging. Zoals Buchanon het zelf omschrijft is Mid-Air “a piano at two in the morning with a dictaphone affair…it’s very solitary, very empty…no- one else plays on the record; it was just me and a young engineer.” De eerste track van het album, My True Country, is nu vrijgeven en die is zo ongelooflijk mooi dat je, je nu al optimaal kunt gaan voorbereiden op wat zonder twijfel een van de allermooiste albums van dit jaar gaat worden.

Mid-Air is geïnspireerd op de dood van een zeer goede vriend. Buchanon heeft daarom naast de mogelijkheid om de eerste single My True Country te downloaden een speciale box aangemaakt waarop donaties gedaan kunnen worden naar de Britse Hartstichting.

Tracklisting Mid-Air:

 1. Mid Air
 2. If the World
 3. Cars in the Garden
 4. Newsroom
 5. I Remember You
 6. Buy a Motor Car
 7. Wedding Party
 8. Two Children
 9. Summer’s On Its Way
 10. My True Country
 11. A Movie Magazine
 12. Tuesday
 13. Fin de Siècle
 14. After Dark