×

Nieuws

16 april 2007

Rufus Wainwright verrast opnieuw!!

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Geffen

Het nieuwe album van de Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright Release The Stars komt pas op 14 mei uit maar nu kan al gemeld worden dat het zijn meest constante album tot nu toe. Wij kregen de kans het album reeds te beluisteren werd erg enthousiast!

Na een buitengewone gelijknamige debuut en het prima vervolg album Poses werd Rufus Wainwright begin deze eeuw een ware cultheld. In de op papier absurd klinkende mix van pop, vaudeville, jazz, folk, musical en wat al niet meer vond Wainwright uiteindelijk op de albums Want 1 en Want 2 zijn volledig eigen stijl en groeide uit tot de meest vooraanstaande singer songwriter van zijn generatie. Na die 2 albums (die eigenlijk als 1 dubbelalbum zouden verschijnen maar door de platenmij in 2-en werden geknipt) was het tijd voor iets nieuws vond Rufus.

 

Voor Release The Stars nam hij het heft zelf in handen en produceerde alle tracks zelf om zoveel mogelijk controle te houden. Over zijn schouder keken wel Marius de Vries (producer van ‘de ‘Want’ albums) en Pet Shop Neil Tenant mee.

Muzikale hulp is er op het album te horen van grote vriend Teddy Thompson, diens vader Richard Thompson, Rufus moeder Kate McGarrigle, zus Martha Wainwright, Joan Wasser (alias Joan As A Policewoman), John Medeski en Gerry Leonard. Het album klinkt grandioos en Rufus heeft niet zozeer aan toegankelijkheid gewonnen als wel zijn songs nog beter uitgebalanceerd.

De single Going To A Town, met een overduidelijke afkeer en teleurstelling over het Amerika van nu, is reeds via zijn eigen site (www.rufuswainwright.com) te beluisteren.

 

 

Tracklisting Release The Stars :

 1. Do I Disappoint You
 2. Going To A Town
 3. Tiergarten
 4. Nobody’s Off The Hook
 5. Between My Legs
 6. Rules And Regulations
 7. I’m Not Ready To Love
 8. Slideshow
 9. Tulsa
 10. Leaving For Paris
 11. Sanssouci
 12. Release The Stars