×

Nieuws

02 juni 2010

Quincy Jones speciale gast op North Sea 2010

Geschreven door: Dick Hovenga

De organisatie van het North Sea Jazz Festival kent dit jaar de Paul Acket Award ‘Special Appreciation’ toe aan de legendarische Quincy Jones. Dit is de eerste keer dat “Q” een officieel bezoek brengt aan Nederland. Hij zal de prijs zondag 11 juli tijdens het North Sea Jazz Festival in ontvangst nemen. Deze prijs wordt door de festivalorganisatie toegekend aan een persoon die zich op het gebied van jazz, in de breedste zin van het woord, verdienstelijk heeft gemaakt.

Quincy Jones is al meer dan 60 jaar actief in de muziekindustrie, zowel op als achter het podium. Jones zette zich o.a. in als componist, producer, muzikant, arrangeur en bandleider. Hij is een meester in het creëren van fusion van verschillende muziekstijlen. Door stijlen als soul, pop, hip-hop, jazz, klassiek, Afrikaanse en Braziliaanse muziek op ingenieuze wijze met elkaar te combineren creëerde hij nieuwe standaarden in de hedendaagse muziek. Hij is ook bekend als producer van Michael Jacksons’s Thriller; het best verkochte album aller tijden.

Quincy Jones zal zondag 11 juli om 17.15uur in de Darling een interview geven aan de Grammy Award winnende bassist en componist Christian Mc Bride voor ‘The Lowdown: Conversation with Christian’ voor SIRIUS XM’s Real Jazz channel.