×

Nieuws

07 februari 2023

Promises, het meesterwerk van Floating Points en Pharoah Sanders, gaat eenmalig live

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Luaka Bop

Vandaag heeft platenlabel Luaka Bop de wereldpremière concertuitvoering van Promises aangekondigd. Eenmalig op 20 september 2023 in The Hollywood Bowl in Los Angeles. Promises is de meesterlijke albumlange compositie die Floating Points (Sam Shepherd) opnam met de legendarische tenorsaxofonist Pharoah Sanders en het London Symphony Orchestra. Het was onze prominente nummer 1 in de jaarlijst van 2021.

Sam en Pharoah waren dit optreden aan het plannen voordat Pharoah stierf, en nu zal Sam deze wens vervullen samen met het Los Angeles Studio Orchestra en een all-star line-up, mede uitgekozen door Pharoah zelf.

Zoals u zich kunt voorstellen, gaat het eindelijk samenbrengen van deze show gepaard met veel emoties en dingen die we zouden kunnen zeggen. Sam daar zelf over: “In de weken voor zijn overlijden hadden Pharoah en ik het erover om een enkele live uitvoering van Promises te doen, samen met een groot orkest. Terwijl we samen aan het album werkten, vroeg hij altijd met zoveel liefde naar onze vriend Shabaka (Hutchings) – iemand die hij meerdere malen had zien spelen en zeer bewonderde – “Hij speelt groot en sterk als een leeuw!”. Dus, met de hulp van enkele van onze vrienden, gaan we Promises uitvoeren op 20 september van dit jaar in de Hollywood Bowl in Los Angeles. We hopen echt dat je erbij kunt zijn. Schrijf je nu in voor de voorverkoop via listentopromises.com.

Tickets worden dit voorjaar in verschillende fasen vrijgegeven, met vroege toegang voor Hollywood Bowl-leden. Algemene tickets komen beschikbaar op 2 mei. Om op de hoogte te blijven van aankondigingen, meer te horen over de voorstelling en toegang te krijgen tot vroege tickets op 25 april, zorg ervoor dat je bent ingeschreven op listentopromises.com.

NB. Het artwork van de hoes van het album als wel de aankondiging van het concert nu werden gemaakt door @juliemehretu. Het schilderij op de hoes, getiteld Congress, was de inspiratie voor het meesterwerk wat Promises is.