×

Nieuws

06 december 2011

Paradiso in het teken van Prince met FDeluxe

Geschreven door: WiM Redactie

Op vrijdag 20 januari is het tijd voor alle Prince-liefhebbers om zich te verzamelen in Paradiso. Dan treedt de band fDeluxe op, voorheen bekend als The Family, gevolgd door de Purple Party Night. Vijfentwintig jaar na hun debuutalbum hebben de leden van The Family zich opnieuw verenigd en het nieuwe album Gaslight uitgebracht. De voorverkoop is afgelopen zaterdag 3 december begonnen.

fDeluxe bestaat uit St.Paul Peterson, Susannah Melvoin, Jellybean Johnson en Eric Leeds. Hun peetvader Prince heeft ze de herkenbare klank meegegeven. Zangeres Susannah Melvoin is de tweelingzus van Wendy (& Lisa), was ooit met Prince verloofd, schreef liedjes voor vele artiesten (o.a. de All Saints-hit ‘Pure Shores’) en werkte samen met artiesten als Seal, Donna Summer, Questlove, Erykah Badu en Pink Floyd’s Roger Waters. St. Paul alias Paul Peterson werd op 19-jarige leeftijd ontdekt door Prince, trad op in de film Purple Rain als toetsenist en speelde o.a. bij The Time en is uitgegroeid tot vermaarde songwriter. Saxofonist Eric Leeds is o.a. bekend van het meesterlijke instrumentale Madhouse Prince-project. Muzikale alleskunner Jellybean Johnson (ook te zien in de Purple Rain-film) is als drummer een van de grondleggers van de typische Minneapolis Sound van Prince. Naast drummer is hij bovendien gitarist en producer.

Het debuutalbum van The Family, inclusief de originele versie van Nothing Compares 2 U (Sinéad O’Connor scoorde er een grote hit mee), werd uitgebracht toen de band alweer ter ziele was. Hoewel ze zich niet meer The Family mogen noemen, bewijst fDeluxe met het nieuwe album Gaslight nog altijd dansbare en moderne funky jazzpop van hoge kwaliteit te leveren.

Na afloop van het concert van fDeluxe kan er gedanst worden tijdens de Purple Party Night, in samenwerking met de Prince Fanclub, met dj’s Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds & Radio 6) en Aka Simon Little. Hits van Prince worden afgewisseld met zeldzame nummers en alle satellietbandjes van Prince.

fDeluxe (formerly known as The Family)

Datum: vrijdag 20 januari, Aanvang: 21.45 uur | zaal open 21.00 uur
Entree: € 18,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Aansluitend: Purple Party Night
Er zijn ook losse kaarten à € 12,- incl. daglidmaatschap verkrijgbaar vanaf 24.00 uur