×

Nieuws

01 augustus 2020

Orchestra Baobab viert 50-jarig bestaan feestelijk met vinyl

Geschreven door: WiM Redactie

Label: World Circuit

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Orchestra Baobab, de legendarische muzikale trots van Senegal, komt er een reissue van het album Specialist In All Styles uit op 25 september via World Circuit. Natuurlijk wordt het nieuws van deze release overschaduwt door het plotse overlijden van Balla Sidebé, één van de oprichters van de band afgelopen donderdag 30 juli 2020.

Het bijzondere verhaal van Orchestra Baobab begint in de jaren zestig in het hart van de Medina van Dakar en strekt zich uit over de hele wereld tot in de 21e eeuw. Met hun unieke mix van muziekstijlen, van West-Afrikaanse griotmuziek, donkere Afrikaanse nachtclub-sfeer vol melodieuze zang en zoete ritmes naar pop verkregen ze een legendarische status.

De mijlpaal van 50 jaar bij elkaar zal op 25 september gevierd worden met een allereerste uitgave van hun historische reüniealbum Specialist In All Styles op vinyl. Specialist was het eerste album van de volledige groep sinds de legendarische plaat Pirates Choice uit 1982, een heilige graal voor van fans van Afrikaanse muziek. Het album werd opgenomen in de Londense Livingston Studios en werd geproduceerd door Nick Gold (World Circuit) en Youssou N’Dour, niet alleen een landgenoot maar ook groot fan van de band.

Naast de aankondiging van de heruitgave van Specialist In All Styles brengt de band een nog nooit eerder vertoonde video uit. Het betreft een uitvoering van Jiin Ma Jiin Ma van hun show in 2015 op het Jazz à Vienne Festival in Frankrijk.