×

Nieuws

06 juni 2016

Om naar uit te kijken: Lost Horizons

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Bella Union

Dat Simon Raymonde niet alleen heel spannende dingen met zijn label Bella Union doet bewijst hij met Lost Horizons, zijn nieuwe band met Richie Thomas.

Een mooie eerste kennismaking vond ondertussen plaats op Record Store Day waarop de band een split single met Mercury Rev uitbracht. Life Inside A Paradox bleek een begeesterde track die met de stemmen van Cameron Neal (Horse Thief) en Sharon van Etten extra speciaal werd.

Raymonde, natuurlijk vermaard als oud bassist van Cocteau Twins, bleef naast het eigenaarschap van platenlabel Bella Union ook zelf muziek maken. In eerste instantie onder zijn eigen naam met vele gasten. Twee jaar geleden werd daar het erg sfeervolle Moon van Snowbird, zijn band met zangeres Stefanie Dosen, aan toegevoegd. Ondanks zijn drukte met het zeer succesvolle label vond hij de afgelopen maanden de tijd om met drummer/saxofonist Richie Thomas, onder meer bekend van de legendarische band Dif Juz, de Bella Union studio in te duiken en daar tracks op te nemen.

Een volledig album kunnen we pas begin volgend jaar (heel, heel misschien al eerder) verwachten dus voorlopig moeten we het even doen met Life Inside A Paradox, maar deze doet nog heel veel meer moois verwachten. Ondertussen doken Raymonde en Thomas al de studio in met Ghostpoet, Lowly, C Duncan, Karen Peris (van The Innocence Mission) en de stemmen van nieuwe talenten als Gemma Dunleavy, Phil McDonnell en Beth Cannon.