×

Nieuws

07 september 2023

Now Then: Verzamelaar Richard Hawley verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: BMG

Op 20 oktober verschijnt er na 9 studio-albums dan eindelijk een grootse verzamelaar van Richard Hawley. De gitarist/zanger die vanuit thuisbasis Sheffield de afgelopen decennia een steeds groter groeiende publiek veroverde met songs die even tijdloos en romantisch zijn als dat ze uitbundig kunnen rocken.

Now Then: The Very Best of Richard Hawley, samengesteld door Hawley zelf en zijn vaste medewerker Colin Elliot, omspant zijn meer dan twintigjarige carrière en laat alle facetten van zijn meesterschap als songwriter horen; het combineert zijn meest filmische momenten met zijn meest tedere, zijn meest geliefde werk en een groot aantal verborgen juweeltjes uit zijn vroege werk, om een collectie te creëren voor zowel zijn hardcore fanbase als de perfecte instap voor zijn nieuwste fans.

De collectie bevat ook voorbeelden van zijn werk voor televisie, waaronder het prachtige Not The Only Road (oorspronkelijk getiteld The Only Road, van het album Lowedges), dat onlangs opnieuw werd opgenomen voor de tv-serie The Full Monty, en zijn zinderende versie uit 2019 van Bob Dylans Ballad of a Thin Man, die werd opgenomen voor de finale van seizoen vijf van Peaky Blinders.

Richard Hawley wordt algemeen erkend als een van de grootste songwriters van het Verenigd Koninkrijk en als een van de meest gerespecteerde. Naast twee Mercury Music Prize nominaties, een BRIT award nominatie en vier UK Top 10 albums, heeft Hawley samengewerkt met artiesten als Pulp, Arctic Monkeys, Lisa Marie Presley, Paul Weller en Elbow.