×

Nieuws

06 juli 2011

Noel Gallagher’s High Flying Birds verwacht in oktober

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Sour Mash Records

Noel Gallagher, London, 2005Noel Gallagher heeft eindelijk duidelijkheid over zijn eerste solo album doorgegeven. Noel Gallagher’s High Flying Birds is de eerste van twee albums die Noel heeft opgenomen en waarvan de opnamen nu volledig zijn afgerond. Het album zal op 17 oktober gaan verschijnen op Noel’s verse eigen platenlabel Sour Mash Records,

Het album, wat zijn officiele solo debuut is, werd opgenomen in Londen en Los Angeles gedurende 2010 en het eerste gedeelte van dit jaar. Het album werd geproduceerd door Noel zelf en David Sardy, die eerder onder meer werkte met zulke uiteenlopende artiesten als Band Of Horses, Black Mountain, Holy Fuck en Johnny Cash. Het album kent 10 volledig nieuwe Noel composities. Noel Gallagher’s High Flying Birds is een echt solo album geworden, Noel heeft geen van zijn bekende muzikale vrienden in de studio uitgenodigd om mee te spelen. Sommige songs worden wel vergezeld van de klanken van The Crouch End Festival Chorus en The Wired Strings..

Een tweede Noel album, wat sterke connecties kent met het bovengenoemde album werd dit jaar in Londen opgenomen en is vooralsnog ongetiteld. Noel heeft dit album samen gemaakt met Amorphous Androgynous, de mannen die ons in het verleden ook de invloedrijke klanken van Future Sound Of London brachten, en zal pas in 2012 gaan verschijnen.

Noel Gallagher’s High Flying Birds zal dit najaar een grootscheepse tour gaan ondernemen die zal gaan samenvallen met de release van het album.

Tracklisting Noel Gallagher’s High Flying Birds:

  1. Everybody’s On The Run
  2. Dream On
  3. If I Had A Gun…
  4. The Death Of You And Me
  5. (I Wanna Live In A Dream In My) Record Machine
  6. AKA…What A Life!
  7. Soldiers Boys And Jesus Freaks
  8. AKA..Broken Arrow
  9. (Stranded On) The Wrong Beach
  10. Stop The Clocks

Noel Gallagher’s High Flying Birds” is het eerste material van Noel Gallagher in 3 jaar.