×

Nieuws

20 november 2012

Nieuwe dubbele Paradise versie debuut Lana del Rey

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Interscope Universal

Met een speciale versie onder de titel Born To Die – The Paradise Edition is deze week het zeer succesvolle debuut van Lana del Rey opnieuw te koop gekomen.

Over het debuut en haar optredens is heel veel geschreven en ook wij hebben onze bijdrage aan Born To Die optimaal geleverd. Feit is en blijft dat het album vooral op basis van de voortreffelijke eerste single Video Games een ware bestseller werd met meer dan 2,5 miljoen verkochte exemplaren. Ze werd vervolgens door heel veel vermaarde sterren gevraagd mee op albums te komen zingen en werd een gevierde artiest die steeds weer volle zalen weet te trekken.

Eigenlijk waren de 8 tracks tellende EP Paradise bedoelt voor een compleet nieuw album maar de tracks voelden zo goed, en omdat er nog volop getourd wordt op basis van het debuut leek een EP met nieuwe tracks net zo’n goed idee. Topproducer Rick Rubin verleende zijn medewerking aan nieuwe hitsingle Ride. Ook het aloude Blue Velvet krijgt een ware del Rey versie mee en ook de volgende single Cola, met die controversiële tekst (‘My pussy tastes like Pepsi Cola/My eyes are wide like cherry pie’), zal weer een dikke hit blijken. De 5 andere tracks, wederom merendeels door del Rey zelf geschreven, overtuigen.

De 8 track durende EP is nu dus ook bijgesloten bij het album als Born To Die – The Paradise Edition.

[youtube_sc url= hdPXd95IQeE]